E oficial: Vin banii de la UE pentru magistrala M5 de metrou din Drumul Taberei

0
171

Comisia Europeană a decis reluarea plăţilor către România prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Transport (POS-T), potrivit Ministerului Fondurilor Europene, ceea ce înseamnă că de acum înainte guvernul va putea trimite către Bruxelles cereri de rambursare pentru dezvoltarea șoselelor, căilor ferate, dar și a metroului bucureștean. 

În total, este vorba de patru miliarde de euro ce ar putea fi accesați, dacă autoritățile române își vor face treaba așa cum trebuie. Între proiectele ce ar urma să fie finanțate din banii europeni se numără, pe lângă autostrăzi, și magistrala M5 de metrou, către Drumul Taberei, dar și magistrala M4, Parc Bazilescu – Străulești. 

Ar intra la bugetul statului 4 miliarde de euro, adică de zece ori mai mult decât toți banii care intrat la bugetul României de la UE din 2007 încoace. Trebuuie să contractăm în acest an toți banii și să îi cheltuim până la finele lui 2015" – declara ministrul Relu Fenechiu, de curând.
– See more at: http://www.b365.ro/e-oficial-vin-banii-de-la-ue-pentru-magistra-la-m5-de-metrou-din-drumul-taberei_191734.html#sthash.d5WBAJhO.dpuf

Lasă un răspuns