DrumulTaberei.net | Sectorul 6 visează la metrou

0
286

Sectorul 6 al Capitalei arată de sus ca un muşuroi. Traficul este infernal, ambulanţele abia îşi fac loc printre maşini, iar în parcări nu mai e loc nici pentru o bicicletă. Al doilea sector ca mărime al Bucureştiului are o populaţie de peste 360.000 de locuitori. Metroul ajunge doar în Militari şi Crângaşi, nu şi în Drumul Taberei, cu toate că lucrările au început deja de cinci ani.

Locuitorii cartierului Drumul Taberei fac aproximativ 30 de minute până în centru, cu mașina sau autobuzul. Ei așteaptă, însă, de cinci ani, deși inițial li s-a spus că va fi nevoie doar de trei ani, până când durata traseului se va reduce până la trei minute. Din păcate însă, lucrările la metroul din Drumul Taberei par să nu se mai termine.

Lucrările, începute în 2011, luau deja o pauză, în 2013, din lipsă de bani. Au fost salvate cu fonduri europene nerambursabile și s-a impus un nou termen de finalizare: septembrie 2015. Nici acesta nu a fost respectat, începutul anului 2017 fiind noua promisiune pentru locuitorii cartierului Drumul Taberei.


Dar surprizele neplăcute nu se încheiaseră. Au urmat erorile de execuţie din zona Eroilor, iar ministrul Transporturilor a anunţat, luna trecută, noi întârzieri. Noua magistrală ar putea fi gata abia spre finele lui 2017.

„Au rezultat probleme la reconstituirea suprafeţelor după închiderea şantierelor. Mai precis, nu sunt prevăzute aceste proceduri de refacere a iluminatului public, de refacere a spaţiilor verzi. Metrorex îşi scrie acum procedurile pentru a remedia aceste deficienţe istorice şi pentru a da noul termen de punere în funcţiune”, a explicat ministrul Dan Costescu.

Până la această oră, reprezenţii Metrorex nu au răspuns solicitărilor Digi24 privind acest subiect.

mai mult :  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Proiect+de+tara/Proiect+de+tara+Sectorul+6+viseaza+la+metrou

Lasă un răspuns