Drumul Taberei, transformat într-unul din cele mai poluate cartiere din Bucureşti: «Stăm cu geamurile închise, ca să putem respira!»

0
156

Când vine vorba de poluare, Bucureştiul nu stă tocmai bine. O arată chiar raportul pe 2013 din cadrul Programului Integrat de Gestionare a Calităţii Aerului, realizat de mai multe instituţii din Capital

După ce mai mulţi ani la rând s-au înregistrat valori ridicate ale gazelor poluante din Capitală, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti (APMB) a cerut elaborarea unui program integrat de gestionare a calităţii aerului.

Ultimul raport al acestui program arată că, zilnic, în anul 2013 s-au înregistrat depăşiri ale valorilor-limită la pulberile în suspensie (PM10), care provin în special de la activitatea industrială şi de la traficul auto. În topul clasamentului este zona Mihai Bravu.

Aici, PM10 şi dioxidul de azot (rezultat în urma traficului rutier intens) au depăşit în 2013 valoarea-limită anuală pentru protecţia sănătăţii umane.

“Să vedeţi ce aglomeraţie e în trafic la ore de vârf. Sunt zeci de maşini şi gaze de eşapament de abia poţi respira”, ne-a zis Gheorghe Constanda, un bărbat care locuieşte în zona Mihai Bravu.

 

Lasă un răspuns