Drumul Taberei, Str. Brasov: Asasinarea lui Ioan Luchian Mihalea, o crimă care șochează și după 22 de ani

0
24

Pe 30 noiembrie 1993, locatarii blocului de pe strada Brașov, din cartierul bucureștean Drumul Taberei, au văzut că ușa de la apartamentul unde locuia Ioan Luchian Mihalea era întredeschisă. Au intrat și au găsit trupul schilodit de lovituri al artistului.

Artistul a fost omorât în seara de 29 noiembrie 1993. Legiștii au numărat pe trupul său 27 de lovituri cu obiecte din fier.

Asasinarea lui Ioan Luchian Mihalea a fost povestea sfârșitului de an 1993. Poate și povestea lui 1994. Prima dramă cu adevărat interesantă pentru un public care timp de 4 ani gustase din presa liberă doar dezvăluiri despre clanțele aurite ale Ceaușeștilor.

A demarat o anchetă cum nu ne mai fusese dat să trăim, ziariștii păreau a cunoaște fiecare mișcare a poliției, fiecare audiere de martori și o dădeau în zecile de ziare care apăreau atunci.

19-mihalea-song-agerpres-7435978

Victima era pe jos, pe holul dintre baie și dormitor al apartamentului. Medicii legiști aveau să numere 27 de lovituri cu două obiecte din fier, dovedite a fi un box și un letcon (ciocan de lipit rudimentar).

http://www.evz.ro/asasinarea-lui-ioan-luchian-mihalea-o-crima-care-socheaza-si-dupa-22-de-ani.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns