Magistrala 5 a me­troului bucureş­tean este un coşmar de aproape 8 ani pentru locuitorii unui cartier, Drumul Taberei, mai ma­re decât multe dintre oraşele ţării.

Şosele deviate sau scoase din uz, trotuare care au „dispărut”, praf, zgomot, bucăţi de şantier abandonate cu anii şi foarte multă mizerie; acestea sunt problemele reclamate de cei care trăiesc de ani de zile în interiorul unui imens şantier. Dincolo de nemulţumirile care privesc întârzierile legate de finalizarea lucrării, marea problemă a oamenilor o reprezintă modul cum este administrat şantierul, cu zone împrejmuite cu gard şi ulterior abandonate, cu bucăţi de şosea închise fără niciun scop şi extrem de mult gunoi. Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dar şi ministrul Transporturilor Răzvan Cuc sunt rugaţi de către cetăţeni, ca măcar acum, în pragul unei campanii electorale să facă ceva, astfel încât cartierul să nu mai arate ca „o imensă groapă de gunoi a Metrorex”. Declaraţiile oamenilor pe marginea acestui subiect sunt foarte dure şi conţin foarte multe cuvinte mai greu de reprodus. Există inclusiv opinii conform cărora: „Nu mai contează când circulă metroul, important este să scăpăm de mizeria asta de şantier de la suprafaţă”.

Metroul ar putea circula în cartierul Drumul Taberei la sfârşitul acestui an, deşi, conform tot unor promisiuni, acest lucru trebuia să se întâmple din 2014. Răzvan Cuc, al 15-lea ministru al Transporturilor de când există acest şantier, a promis că până la finalul anului se va circula cu metroul pe această linie…

dav

mai mult la :  www.bursa.ro

Lasă un răspuns