Drumul Taberei | Big Brother în versiune dâmbovițeană

0
248

În urmă cu cinci ani, Poliția Locală a Municipiului București (PLMB) anunța cu surle și trâmbițe înființarea Dispeceratului Operativ Integrat, care, la acea vreme, monitoriza peste 200 de camere video.

Peste un milion de lei a investit municipalitatea în acest proiect care urma să fie conectat cu toate polițiile de sector. În plus, în 2017 a fost bugetat un program de recunoaștere facială, care nici măcar nu a fost licitat de PLMB anul trecut. La rândul lor, polițiile locale de sector au primit bugete generoase pentru paza și siguranța bucureștenilor.

  • Sectorul  6 – 8 sisteme

Poliția Locală Sector 6 gestionează trei sisteme de supraveghere video în 62 unități de învățământ de stat, în zona Militari/Drumul Taberei și Parcul Drumul Taberei. Toate sistemele păstrează imaginile pe o perioadă de până la 30 de zile. Pe parcursul anului 2017, la cererea autorităților și instituțiilor abilitate să solicite materiale probatorii, au fost puse la dispoziție 76 de înregistrări ale imaginilor captate de sistemele de supraveghere administrate de Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 a achiziționat încă din anul 2011 un sistem de supraveghere pe Șoseaua Orhideelor, în valoare de 24.977,42 lei. Un alt sistem este amplasat în zona Hanul Ancuței, care a costat 24.977,42 lei. Un alt sistem de monitorizare video cu soft inclus a fost instalat în 62 de unități învățământ, cu dispecerat central la sediul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6, în valoare de 2.564.902,42 lei. În anul 2017 a fost montat un sistem pe Bd. Timișoara (parc depozitări auto), în valoare de 14.500 lei, altul în zona str. Răsadniței, în valoare de 4.322 lei, și altul în zona Șoseaua Orhideelor, în valoare de 9.500 lei.

Big Brother în versiune dâmbovițeană

Lasă un răspuns