Dramatica și scumpa transformare a unui parc verde într-un parc cu betoane – Parcul Drumul Taberei – Moghioros, adio!

0
29

În urmă cu vreo 10 ani auzeam frecvent că Drumul Taberei este unul dintre cele mai verzi cartiere din București. O spuneau locuitorii lui, o spuneau și cei aflați în trecere prin zonă. Când ne-am mutat – întâmplarea face că ne-am mutat în sectorul 6. Nu neapărat ca să fim aproape de faimosul-verde Drumul Taberei dar desigur că nici rău nu ne-a prins. Am avut răgaz vreo trei ani să ne bucurăm de verdeață pentru că apoi bum – săpăm guri de metrou care în +100 de ani se vor transforma în gura noastră de metrou, bum – mai toaletăm copacii până când îi lăsăm fără crengi, bum – mai săpăm un șanț că cine știe la ce ne va folosi pe viitor, bum-bum-bum – mai dăm niște autorizații de construcție pentru clădiri cu 8 etaje în cartiere de case sau dacă se poate vizavi de un alt bloc în așa fel încât locuitorii să poată să-și împrumute brichetele în caz de nevoie.

parc-acum parc-atunci

Pe fereastră direct, cum altfel? Bum – transformăm un parc cu copaci și verdeață într-o promenadă betonată, cu lac mărginit de stânci și pietricele din magazinele de ikebana pentru că sălciile noatre sunt vulgare așa cum stau ele primăvara cu floarea și frunza la vedere.

 mai mult  :

http://pandoras.realitatea.net/life/dramatica-transformare-a-unui-parc-verde-intr-un-parc-cu-betoane-parcul-drumul-taberei-sau-moghioros-adio-34760.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns