Doi antreprenori au reinviat gustul berii din fata blocului si energia cartierelor in care au copilarit

0
793

Intr-o fabrica mica din cartierul Crangasi, doi antreprenori au investit cateva mii de euro ca sa simta din nou gustul berii pe care o beau in fata blocului si energia cartierelor bucurestene in care au copilarit. Au ales sa puna etichete cu numele cartierelor Capitalei si sa isi vanda produsele in barurile si cafenele din Centrul Vechi si de pe Calea Victoriei. Acum lucreaza la brandul Bere Bucuresti si vor sa duca sticlele de bere cu etichete ca Rahova si Pantelimon in mijlocul comunitatilor de romani.

Bere Bucuresti a fost lansata in luna martie 2018 de catre Radu Dura si Doru Rusanescu, care au lucrat in zona comerciala din mai multe companii multinationale, iar acum activeaza in vanzari si marketing.

Radu Dura a lucrat in cadrul Coca Cola si a fost manager de vanzari la Red Bull. Doru Rusanescu este director de vanzari si marketing la Electric Castle din august 2017 si a lucrat, anterior, la Phllips si Coca Cola. Rusanescu a fondat URBN Supply Co. si French Bakery.

Ideea businessului a venit de la un prieten vechi care povestea nostalgic ca „nu mai gasesti berea de altadata pe care o beai vara in fata blocului: usoara, proaspata, gustoasa, care sa te racoreasca”. „Atunci ne-a venit in minte gustul de bere din adolescenta si energia cartierelor in care am copilarit”, povesteste Rusanescu.

Pentru ca tot mai multi turisti straini care vin in Capitala cer o bere locala, produsa in Bucuresti, Radu si Doru au decis sa inceapa o afacere in acest domeniu, o afacere pe care ei o numesc „hobby”. „Berea artizanala nepasteurizata devine tot mai cunoscuta si apreciata. Berea Bucuresti este mai mult un hobby si nu neaparat o afacere. Si mai ales un manifest de respect si mandrie pentru orasul in care ne-am nascut”, spune cofondatorul.

https://www.wall-street.ro/articol/Companii/219240/berea-bucuresti-made-in-crangasi-pune-numele-cartierelor-capitalei-pe-etichete.html

Lasă un răspuns