Directorul tehnic Metrorex, despre magistrala M5: Metroul Drumul Taberei – Eroilor va circula de la jumatatea anului viitor

0
72

Ionel Oprea, directorul tehnic al Metrorex, a avansat, joi, un nou termen de finalizare a lucrarilor pentru Magistrala 5 de metrou Eroilor – Drumul Taberei.

El a declarat ca, pana la jumatatea anului viitor, vor circula trenurile pe aceasta ruta si a recunoscut ca nu isi mai aminteste a cata amanare a termenului este aceasta.

„Termenul este jumatatea anului viitor. Nu mai stiu a cata amanare este. Din pacate, nu”, spune Ionel Oprea, directorul tehnic al companiei Metrorex, potrivit News.ro,

Lucrarile la magistrala M5 de metrou pe ruta Eroilor – Drumul Taberei au inceput in 2012 si au avut un prim termen de finalizare a lucrarilor in 2015. Proiectul initial al magistralei a vizat crearea unei linii de metrou intre Drumul Taberei si Pantelimon via Cismigiu – Piata Universitatii, insa lucrarile se desfasoara doar pe tronsonul Eroilor – Drumul Taberei.

Ca urmare a deciziei Comisiei Europene, prima faza a proiectului, finantata din perioada de programare 2007-2013, are o valoare eligibila de circa 200 de milioane de euro, din care 170 de milioane de euro reprezinta cofinantarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regionala.

Valoarea totala a proiectului este de peste 480 de milioane de euro, astfel ca lucrarile realizate de la inceputul acestui an pot fi finantate din actualul buget european.

61825124

mai mult la  : stirileprotv.ro

Lasă un răspuns