Digi24 : „Performanţă” în administraţia Sectorului 6. În loc de 2%, au plătit 60-70% din valoarea unor proiecte (DNA hai cu duba !)

0
85

Digi24.ro prezintă :  Dincolo de sumele mari, atrage atenţia faptul că, printre cauze, găsim frecvent „greşeli de proiectare”. Unele dintre ele, greu de imaginat şi de explicat.

2,78 milioane euro, Primăria Sector 6. Deoarece nu a finalizat lucrările de modernizare la Parcul Drumul Taberei până la finalul anului 2015, instituţia condusă de edilul Rareş Mănescu (PNL) a fost nevoită să aloce din bugetul propriu suma de 12,51 milioane lei (circa 2,78 milioane euro) pentru a termina zona de expoziţie plante exotice.

Proiectul modernizării arhitecturale şi peisagistice a Parcului Drumul Taberei a fost demarat în septembrie 2011, când a fost semnat contractul de finanţare din fonduri europene. Licitaţia a avut loc în aceeaşi lună, iar lucrările au demarat în mai 2012. Deşi, în ianuarie 2015, reprezentanţii Primăriei Sector 6 susţineau că proiectul este finalizat în proporţie de peste 90%, până la finalul anului trecut nu s-a reuşit acoperirea celor zece procente rămase.

drtabe3

Iar pentru ca povestea să fie completă, la nemulţumirile ecologiştilor şi ale cetăţenilor din zonă, s-au adăugat concluziile Curţii de Conturi, potrivit cărora investiţia ar fi determinat, de fapt, „distrugerea totală a amenajărilor şi dotărilor existente”, paguba fiind de peste 3 milioane lei.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a Parcului Drumului Taberei este de 75,18 milioane de lei, din care finanţarea UE trebuia să fie de 59,57 milioane de lei.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Alegeri+locale+2016/Performanta+in+administratia+locala+In+loc+de+2+au+platit+60-70+

Lasă un răspuns