Deja vu la Sectorul 6: Marius Lăcătuș, omul lui Poteraș, a devenit omul lui Mutu. Daca Mutu o ia pe urmele lui Poteraș va sfîrși la fel ca fostul edil

0
430

MARIUS LACATUS, actualul director general al Administratiei Pietelor Sector 6, a fost, pana de curand, directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 6, a fost om de baza al administratiei Poteras, cu legaturi puternice cu mafia din jurul fostului primar.

Între altele, Marius Lăcătuș (simplă coincidență de nume cu marele fotbalist stelist) fost „calaul” fostului spital Sf Nectarie. Impreuna cu fundatia Ahava, Lăcătuș a pus pe roate o afacere cu dosare sociale, decontand zeci de milioane de euro din bugetul primariei in timpul mandatelor lui Poteras.

În mandatul edilului Mutu, Marius Lacatus este a fost insarcinat cu un nou model de afacere. Pe raza sectorului 6, Primaria inchiriaza sau are colaborari sub forma de asocieri cu mii de societati comerciale, contracte care sunt in derulare si de pe urma carora administratia publica incaseaza sume importante.

In ultima perioada, mai ales dupa incheierea campaniei electorale de la parlamentare,MARIUS LACATUS a inceput recuperarea abuziva a spatiilor care nu se afla in exploatarea apropiatiilor noii administratii. Tactica folosita de Lăcătuș este una simpla, brutală, dar eficientă. Mai precis: intra cu forta peste ocupantii spatiilor, societati comerciale care isi desfasoara activitatea cinstit, fiind la zi cu toate platile, apoi ii evacueaza pur si simplu, in plina zi, avand suportul politiei locale, care, mai nou, s-a transformat intr-o banda care sustine abuzurile directorului haiduc.

Dupa evacuarea abuziva, oamenii raman sa se judece si, in final, sa castige procesele, lucru neinteresant pentru Administratia Pietelor Sector 6, atat timp cat plateste despagubiri din bugetul local, adica din buzunarul cetateanului.Administrația Mutu foloseste atat tacticile cat si oamenii cu state vechi din administratia Poteras, obisnuiti cu un anumit mod de lucru, care demonstreaza, practic, faptul ca Sectorul 6 s-a intors in timp in loc sa mearga inainte.Pe de alta parte, protejatii administratiei Mutu beneficiaza de numeroase facilitati, acestia fiind lasati sa isi desfasoare activitatea in spatii fara autorizatii de constructie si, multi dintre ei, nu-si platesc nici macar chiriile aferente catre Admnistratia Publica. In prezent, in aceasta situatie se afla zeci de societati comerciale care, din momentul instalarii lui MARIUS LACATUS, au „uitat” sa-si mai plateasca sumele prevazute in contract. Bineinteles ca este vorba, in cele mai multe cazuri, de rubedenii, neamuri, si apropiati ai regimului Mutu.

Aparut in:

Lasă un răspuns