De la Cetateanul.net : Triunghiul conjugal penal de la Sectorul 6: Poteraș, Mănescu și Mutu

0
73

Locuitorii sectorului 6 al Capitalei au parte, de mai bine de 11 ani, de edili invizibili sau care au devalizat vistieria Primăriei. Iar acum, scaunul ocupat în prezent de edilul invizibil Rareş Mănescu este vânat de senatorul cu dosar penal Gabriel Mutu.

Asta, după ce fostul primar al sectorului 6 al Capitalei  Cristian Poteraş (PDL) a condus sectorul după bunul plac în perioada 2004-2012. Acum el a fost condamnat la opt ani de închisoare, în dosarul de abuz în serviciu privind eliberarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Bucureşti, după ce Judecătoria Sectorului 6 îl achitase.

image-2014-12-8-18780110-41-rares-manescu-crin-antonescu-640x360

Fostul primar, Cristian Poteraş, legat şi el de grupul de la Monaco

Cei trei au ceva în comun: cercul de afaceri, prieteni şi combinaţii ilegale

Concret, încredinţările directe, licitaţiile cu un singur participant şi descalificarea competitorilor prin intermediul caietului de sarcini sunt metodele întâlnite în achiziţiile Primăriei lui Mănescu. Firme care făceau afaceri bune în Sectorul 6 pe vremea fostului primar de la PDL Cristian Poteraş câştigă contracte în continuare.

Fostul primar, Cristian Poteraş, legat şi el de grupul de la Monaco

Cristian PoterașFostul edil al Sectorului 6 Cristian Poteraş (PDL) a fost trimis în judecată de DNA în 2011 pentru retrocedări ilegale de terenuri. Unul dintre beneficiarii retrocedărilor a fost Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg.

Cristian Poteraş a fost condamnat, vineri, la opt ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă calificată şi continuată.

Potrivit aceleiaşi sentinţe, fostului edil i-au fost interzise mai multe drepturi pe o o perioadă de cinci ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi şase funcţionari publici. Astfel, Gheorghe Florică, Petre Boncea şi Dumitru Vultur au primit câte cinci ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă calificată şi continuată, Daniel Moise a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar Cristina Popescu şi Dorina Piftor au primit câtre trei ani, pedeapsă ce a fost suspendată pe durata unui termen de încercare de şapte ani.

Curtea de Apel Bucureşti a decis şi desfiinţarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane, emise de fostul edil.

http://cetateanul.net/articol-principal/triunghiul-conjugal-penal-de-la-sectorul-6-poteras-manescu-si-gabriel-mutu/

Lasă un răspuns