( Daaaa, cam ca metroul de repede, prin 20156 ) Rareș Mănescu: ‘În curând, fostul Cinema Favorit va fi redat comunității’

0
249

Comunicat de presă – Primăria sectorului 6

Primarul Rareș Mănescu informează că autoritatea locală a Sectorului 6 a făcut demersurile necesare în vederea obținerii autorizațiilor pentru a fi putea fi demarate lucrările de reabilitare a clădirii fostului Cinematograf Favorit. În bugetul pe anul 2016, Primăria Sectorului 6 a prevăzut suma de 7,9 milioane lei pentru începerea lucrărilor de modernizare.

Aici ar urma să funcționeze Centrul Cultural Multifuncțional — locul unde se vor derula programe și proiecte culturale, pe plan național și internațional, reușindu-se, astfel, menționarea Sectorului 6 pe harta culturală europeană.

manescu-sector-6-692x360

‘Ne-am consultat permanent cu membrii comunității în ceea ce privește viitorul Cinematografului Favorit. Mulți dintre locuitorii din Sectorul 6, în special cei din Drumul Taberei, sunt legați sufletește de acest loc, unde au petrecut momente frumoase cu ani în urmă. Ne dorim-l redăm comunității cât mai curând’, a declarat primarul Rareș Mănescu.

Amintim că, în urma ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), ce a avut loc în data de 26 noiembrie 2015, Cinematografele Giulești și Favorit au trecut în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6, conform HCGMB nr. 213.

Totodată, la inițiativa primarului Rareș Mănescu, Centrul Cultural European Sector 6 a făcut demersuri pentru ca viitorul Centru Cultural Multifuncțional ce își va desfășura activitatea în sediile fostelor Cinematografe Favorit și Giulești să fie inclus în Rețeaua Europeană a Centrelor Culturale. Scopul este acela de a dezvolta un mai bun dialog intercultural cu partenerii europeni, de a realiza schimburi de experiență și de a atrage finanțări necesare vieții culturale a Sectorului 6.

Pe site-ul dedicat — www.cinemafavorit.ro — este prezentat istoricul proiectului și sunt dezbătute și actualizate etapele care vor urma.

Serviciul Relații cu Mass-Media, Societatea Civilă, Protocol Evenimente

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/03/25/comunicat-de-presa-primaria-sectorului-6-14-00-58

Lasă un răspuns