Cum vrea Ștefan Florescu să schimbe sectorul 6 al Capitalei

0
147

Ștefan Florescu, președintele fundației „Din suflet, pentru suflet”, ONG care activează în sectorul 6, a lansat un program de dezvoltare a sectorului 6. Sub solganul: „Să ne luăm sectorul înapoi”, Florescu dă soluții pentru problemele cu care se confruntă locuitorii sectorului:

-CURĂȚENIE: SALUBRIZARE EFICIENTĂ, LA COSTURI REDUSE

cort_36736900

Denunțarea prestației nesatisfăcătoare a societății de salubrizare și demararea unei colaborări responsabile, care să asigure acoperirea întregului teritoriu, pentru un Sector 6 curat și un mediu de viață sănătos.

-DEZVOLTARE:

  • SPAȚII VERZI AMENAJATE ȘI SALUBRE: zonele verzi din Sector au fost efectiv masacrate, atât cele din jurul imobilelor, cât și cele de pe marile bulevarde. Parcul Drumul Taberei a fost victima celei mai agresive campanii de defrișare urbană din istoria Capitalei, peste 600 de copaci cu vârste biologice respectabile fiind tăiați fără milă! Arborii din grădinile blocurilor au fost toaletați haotic și coroanele le-au fost ciopârțite, acest lucru determinând uscarea lor. Lucrările la Magistrala 5 Metrou au distrus spațiile verzi din scuaruri și aliniamentele stradale. În aceste condiții, vom demara o campanie responsabilă de plantări intensive de material dendrologic, în toate cartierele Sectorului 6, cu responsabilizarea asociațiilor de proprietari, care vor fi consultate și implicate în toate activitățile de acest gen.
  • ASFALTAREA TUTUROR STRĂZILOR: război declarat gropilor! Am demarat deja o amplă campanie de inventariere a acestora și din 2016 vom demara lucrările de asfaltare, atât pe aleile și străzile dintre blocuri, cât și pe bulevarde, prin colaborarea cu Primăria Municipiului București. Și tot prin colaborarea cu Municipalitatea vom intensifica ritmul realizăriii lucrărilor de branșare la rețeaua de apă și canal, continuând cu asfaltarea, astfel încât în Sectorul 6 să nu mai existe ulițe și străzi desfundate.
  • AMENAJARE PARCĂRI – locurile din parcările de reședință sunt insuficiente, raportat la numărul de autovehicule înmatriculate. Am demarat o campanie de inventariere a acestora și din 2016, vom trece la retrasarea acestora și alocarea responsabilă, prin intermediul unui sistem electronic. Acesta va presupune emiterea unor carduri care să conțină informații despre locație și despre cel care are încheiat acord pentru închirierea domeniului public în accest sens. Vom colabora cu Primăria Capitalei pentru reamenajarea parcărilor de pe bulevarde, iar, prin consultări publice cu cetățenii, vom identifica locații pentru amplasarea unor parcări supraterane, în locațiile cele mai afectate de lipsa locurilor de parcare.
  • AMENAJARE PARCURI, GRĂDINI DE CARTIER ȘI LOCURI DE JOACĂ – în contextul distrugerii spațiilor verzi la nivelul întregului Sector, nu mai există grădini de cartier, iar copiii noștri se joacă printre deșeuri și excrementele animalelor de companie. Vom trece la inventarierea fostelor locații destinate agrementului urban și relaxării în aer liber aproape de casă. Tot prin consultarea cu cetățenii vom identifica nevoile acestora și împreună cu ei vom decide modul în care își doresc să fie realizate amenajările. Să nu uităm că micuții noștri trebuie să se dezvolte sănătos și armonios, într-un mediu curat. În acest sens, propun amenajarea unor terenuri de sport în toate microzonele din cartierele Sectorului 6. Astfel, copiii vor putea să practice sport în aer liber, aproape de casă, sub supravegherea părinților.
  • REABILITAREA TERMICĂ A IMOBILELOR CU FONDURI EUROPENE – un subiect care a rămas până acum doar o promisiune electorală pentru toți cei care s-au perindat pe la conducerea Primăriei Sectorului 6. Este mai mult decât necesară continuarea lucrărilor de reabilitare a tuturor blocurilor din Sectorul 6, prin programe pertinente și proiecte care să poată atrage fonduri de la Uniunea Europeană, pentru a nu greva Bugetul Local al Sectorului 6. Totodată, se impune organizarea unor consultări publice cu asociațiile de proprietari, cu privire la tipul de lucrări care trebuie executate, dar și cu paleta cromatică ce urmează a fi abordată. Din acest punct de vedere, decizia va aparține în totalitate asociațiilor, cu respectarea esteticii și a normelor de urbanism în vigoare. De asemenea, vom iniția un proiect de hotărâre prin care să supunem atenției Consiliului Local Sector 6 scutirea pentru o perioadă de 7 ani cu 65% din impozitul pe clădire a proprietarilor care își reabilitează singuri locuințele.
  • CONSTRUIREA DE LOCUINȚE SOCIALE

http://cetateanul.net/articol-principal/cum-vrea-stefan-florescu-sa-schimbe-sectorul-6-al-capitalei/

Lasă un răspuns