Cum s-a umplut strandul Drumul Taberei de constructiile familiei lui Cristian Borcea

0
274

In incinta strandului Drumul Taberei, spatiu verde cu acte in regula aflat in Parcul Drumul Taberei, sub ochii primarului Rares Manescu au aparut in ultimii doi mai multe terase si un bloculet pe trei nivele. Strandul este domeniu public, dar este exploatat de firma Aqua Summer (controlata de familia lui Cristian Borcea, condamnat la inchisoare in Dosarul Transferurilor). Si constructiile apartin tot firmei familiei lui Borcea, autorizatiile de construire fiind emise pe firma acestora. Desi terenul este spatiu verde, iar legea interzice construirea spatiilor verzi, Primaria sectorului 6 a dat autorizatie pentru betonarea unei parti din strand.
Daca faci o plimbare pe bulevardul Drumul Taberei, constructiile din interiorul strandului Drumul Taberei se pot vedea de pe trotuar. Este vorba despre un bloculet cu trei nivele si o suprafata de cateva mii de metri patrati (potrivit informatiilor de pe site-ul Primariei), cu subsol, parter, etaj si mansarda, bloc ce adaposteste o parcare si mai multe spatii pentru organizare evenimente. In prezent mai este in constructie o cladire ce urmeaza sa adaposteasca o cafenea. Alaturi mai sunt inca doua terase, construite cu cativa ani in urma.

Potrivit informatiilor de pe site-ul Primariei Sectorului 6, bloculetul a fost autorizat in iulie 2013. In aprilie 2014 s-a aprobat supraetajarea si modernizarea unei alte cladiri din incinta strandului.In iunie 2014, Primaria sectorului 6 a dat autorizatie si pentru cladirea ce se afla acum in lucru, aceasta urmand sa aiba destinatia de cafenea.
Reamintim ca legislatia de mediu interzice construirea spatiilor verzi inca din anul 2007. Cu toate acestea, reprezentantii Primariei sectorului 6 spun ca respecta legea.

 

Cum s-a umplut strandul Drumul Taberei de constructiile familiei lui Cristian Borcea

Lasă un răspuns