Cum explică primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, extragerea copacilor înfloriţi de pe Bulevardul „Iuliu Maniu”

0
191

Primăria Sectorului 6 a extras zeci de copaci de pe scuarul Bulevardului Iuliu Maniu, iar primarul Gabriel Mutu spune că decizia a fost luată deoarece arborii nu se potriveau cu noul proiect peisagistic. Arborii înlăturaţi vor fi replantaţi în alte zone, iar în locul lor vor fi plantaţi alţi copaci.

Mai mulţi locuitori ai sectorului 6 din Capitală sunt revoltaţi de faptul că arborii de pe scuarul bulevardului Iuliu Maniu au început să fie scoşi, deşi sunt perfect sănătoşi.

Imaginile cu arborii puşi la pământ circulă pe reţelele de socializare, iar unii dintre aceştia, care au înflorit în aceste zile, au fost extraşi joi. Indignarea celor care distribuie imaginile este cu atât mai mare cu cât arborii sunt frumoşi, cu flori roz.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, spune că arborii extraşi nu se mai potriveau cu noul proiect peisagistic al bulevardului, dar vor fi replantaţi în alte zone, iar în locul locul lor vor fi plantaţi alţi copaci.

„Toţi arborii se relochează. Chiar azi (joi – n.r.), în şedinţa Consiliului local, a fost o interpelare a unui coleg consilier şi am explicat că toţi aceşti arbori se relochează de pe bulevardul Iuliu Maniu la baza digului Lacului Morii, înspre partea cu Parcul Crângaşi. Deci nu se distruge nimic. Raţionamentul este unul singur: vom avea o amenajare de arbori de la un capăt la altul al bulevardului pe acelaşi format, acelaşi tip şi aceeaşi formă. Noi acolo avem o gândire puţin diferită, în sensul că se vor planta trandafiri cu plante perene, şi arborii vor fi unitari de la un capăt la altul. De asemenea, desfiinţăm toate panourile de pe scuar”, a declarat primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, pentru MEDIAFAX.

mai mult la :  www.mediafax.ro

Lasă un răspuns