Cum arată acum Parcul Drumul Taberei: Primăria se laudă, cetățenii se plâng de defrișare

0
210

Primăria Sector 6 anunță că lucrările la Parcul Drumul Taberei merg conform graficului. Cetățenii din cartier se plâng însă că au fost defrișate zone importante din parc și, în locul pomilor, s-a turnat asfalt și s-au pus schele metalice. ONG-urile de mediu s-au luptat cu autorităţile să nu fie defrişat parcul, dar susţin că au fost tăiaţi mai mult de o treime din copacii pe care îi avea parcul înainte. „De fapt, s-au construit nişte hale industriale în parc. Să construieşti aşa ceva într-un parc şi pe bani europeni este inacceptabil şi autorităţile trebuei să ancheteze modul cum a fost degradat de tot felul de construcţii care nu au nicio legături cu noţiunea de parc”, spune Dan Trifu, de la Eco-Civica. Lucrările costă 18 milioane de euro, inclusiv fonduri europene.

Lucrările în Parcul Drumul Taberei continuă conform graficului. Toate companiile implicate în asocierea din acordul-cadru lucrează zilnic cu câte 3 – 4 echipe formate din minimum 20 oameni, se arată într-un comunicat remis redacției B365.ro de Primăria Sector 6.

Pentru construirea diverselor pasarele și hale, au fost defrișați mulți arbori, fapt ce a nemulțumit locuitorii din cartier. De altfel, Primăria Sectorului 6 pare că a declanșat un adevărat război împotriva spațiilor verzi:

Citește și Construcții pe spațiul verde în ștrandul Drumul Taberei, aprobate de Primăria Sector 6. Firma îi aparține lui Cristi Borcea

Citește și Dezastru în Sectorul 6: Proiecte de amenajare a spaţiilor verzi au distrus copacii, pe bani europeni

Locurile de joacă pentru copii au fost finalizate. Spaţiile de recreere destinate celor mici presupun şi ansambluri de joacă de tipul căsuţelor, turnurilor, labirinturilor, ce au un rol important în dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor copiilor. În imediata vecinătate a locurilor de joacă vor putea fi regăsite atât cişmele cu apă potabilă şi toalete ecologice, cât şi locuri de odihnă pentru însoţitorii celor mici. Locurile de joacă sunt împrejmuite cu gard din lemn finisat rotund. (vezi foto)

  • See more at:

Cum arată acum Parcul Drumul Taberei: Primăria se laudă

Lasă un răspuns