CUM ARATĂ acum interiorul celei mai mari staţii de pe magistrala 5 de metrou. Stadiul lucrărilor la zi la staţia Favorit

0
16

4_58905200

Magistrala 5 de metrou, care leagă Drumul Taberei de centrul oraşului, ar urma să fie pusă în funcţiune la jumătatea anului viitor, potrivit ultimelor estimări ale autorităţilor. Între timp, procentul de realizarea a structurii de rezistenţă pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, a urcat la 81,65%, lucrările fiind destul de avansate şi la cea mai mare staţie de pe traseul magistralei 5 de metrou, staţia Favorit.

Lucrările au avansat destul de mult la staţia Favorit, una din cele mai mari staţii de pe traseul magistralei 5 de metrou, după cum urmează:

  • devierea reţelelor realizată 96%

  • structura staţiei realizată 96%

În prezent, procentul de realizarea a structurii de rezistenţă aferentă proiectului Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, este de 81,65%.

Noile staţii de pe magistrala 5 de metrou vor fi destul de apropiate una de alta, la distaţă medie de circa 700 de metri. Fiind construite de la zero, acestea vor beneficia de toate facilităţile de acces din start, inclusiv lifturi folosite ca pasaje de trecere dintr-o parte în alta.


Magistrala 5 de metrou, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiței este compusă din 10 stații de metrou și un depou.

Cu ce viteză vor circula trenurile de metrou pe magistrala 5

Noua linie de metrou va realiza pe traseul proiectat o viteză maximă de 80km/h și o viteză comercială de 36km/h prin intermediul materialului rulant de tipul trenuri de metrou greu pentru exploatare urbană subterană (compatibile cu trenurile aflate în circulație pe rețeaua existentă de metrou) – 1250 de călători/tren pentru o circulație la o capacitate de transport de 50.000 călători/h/sens și o frecvență de 90 secunde.

Magistrala 5 de metrou se va extinde până la staţia Iancului

Citeste mai mult pe RTV.NET: www.romaniatv.net/

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns