Cum a fost să cresc în Drumul Taberei, locul în care mi-am petrecut cele mai singure veri

0
185

Dedic acest text sufletelor rănite ale celor născuți în Drumul Taberei.

M-am emoționat instant când colega mea de la VICE mi-a propus să fac și eu un material din seria homecoming, adică să târăsc un fotograf de la revistă și să-i arăt betoanele pe care am lâncezit o copilărie întreagă, până la 12 ani, pentru că nu aveam niciun fel de rudă în afara capitalei și nici bani de vacanțe. Am crescut în Drumul Taberei, acel cartier al Bucureștiului luat în derâdere adesea de mulți conaționali, unii veniți chiar din locuri considerabil mai circumspecte. Problema cu poantele pe seama cartierului meu nu este că ele n-ar avea un fundament oarecum real, ci că, așa cum se-ntâmplă cu aproape toate legendele urbane, ele spun doar o parte a poveștii.

Cealaltă parte rămâne cunoscută doar celor care și-au trăit anii esențiali în acest teritoriu, băbuțelor asezonate la vegheat pe la geamuri, golanilor și cuplurilor proaspăt căsătorite, care și-au dorit o viață nouă, cât mai departe de metrou.

Hipsterii și tații de la Pardon Cafe

Cartierul Drumul Taberei este cunoscut și pentru populația în principal îmbătrânită, dar să nu crezi că nu există și hipsteri tineri. Există și de obicei se adună la Pardon Cafe. Aflată tot în zona Favorit, care între timp a ajuns o mixtură de restaurante la fel de scumpe ca alea din Floreasca și câteva baruri dărăpănate, ca cele în care obișnuiau să se facă praf tații noștri, cafeneaua Pardon este o insuliță, un colac de salvare pentru melancolici.

Traficul, în viziunea lui Dante

I-am spus colegei mele fotograf să-și ia bicicleta, ca să ne putem strecura în felul ăsta prin traficul zonei – adică infernul cu faruri care transcende istoria Drumul Taberei, zică-se, încă de la înfăptuirea sa și până-n prezent. Ne-am întâlnit în față la Afi Cotroceni și am pătruns, ușor-ușor, în inima cartierului. Slide-urile ușoare printre mașinile parcate prost, portierele deschise pe neașteptate și gropile, mi-au amintit de ce am dezertat prima oară din cartier și m-am izolat într-o garsonieră insalubră din centru: traficul.

mai mult la :  https://www.vice.com/ro/article/8xe33z/copilaria-in-drumul-taberei

Lasă un răspuns