Cum a aprobat UE cel mai scump parc din București. Istoria serelor exotice din Parcul Drumul Taberei

0
207
PARCUL DRUMUL TABEREI. Fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș, a propus un proiect grandios și exagerat de scump pentru Pardul Drumul Taberei după ce proiectul pentru simpla înlocuire a băncilor, gazonului și coșurilor de gunoi a fost refuzată de autoritățile europene.
drtabe3

ARCUL DRUMUL TABEREI.  O seră de plante exotice, pasarele pietonale suspendate, sisteme video și de iluminat de ultimă generație au transformat renovarea Parcului Drumul Taberei în cea mai scumpă investiție într-un parc bucureștean. Adică peste 75 de milioane de lei (15 milioane de euro), pentru un parc de puțin peste 10 hectare, scrie romanialibera.ro.

Fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraș, în al cărui mandat a fost gândit proiectul care prinde acum formă în cartierul vestic al Capitalei a povestit că a depus un proiect „pentru o sumă modică, pentru un parc normal” spune Poteraș.

Parcul de 10 hectare destinat celor în jur de 60.000 de locuitori din cartierul Drumul Taberei avea zone întinse fără iarbă, un iluminat nefuncțional și un sistem de irigație ineficient. Așadar, nu numai că locuitorii au puțin spațiu verde, dar este și de proastă calitate. În concluzie, primarul a depus proiectul pentru finanțare UE – Programul Operațional Sectorial – prin care dorea revitalizarea parcului.

PARCUL DRUMUL TABEREI.  „Dar nu mi s-a aprobat!”, spune acum fostul edil. „Mi s-a zis: ‘Domne, ori vii cu ceva care să fie într-adevăr la nivel de comunitate europeană, ori degeaba’. ‘Vă dați seama, alea costă ceva,’ am zis. ‘Tocmai d-aia, noi îți avizăm proiectul dacă vii cu ceva într-adevăr serios’. Și atunci am dat temă: ‘Domne, ăștia vor ceva, nu știu, ca de pe Marte’. Și așa a apărut ideea. Și culmea, a fost aprobat! Pentru mine a fost o supriză fantastică,” povestește fostul primar pentru România Liberă.

– See more at: http://www.b365.ro/cum-a-aprobat-ue-cel-mai-scump-parc-din-bucure-ti-istoria-serelor-exotice-din-parcul-drumul-taberei_227028.html#sthash.mAoi2MlY.dpuf

 

Lasă un răspuns