Cotidianul: Traseistul Gabriel Mutu a intrat în campanie electorală. Cetăţenii din Drumul Taberei s-au trezit având în uşile apartamentelor flyere electorale ale senatorului PSD

1
97

Contradicţie: spune că a reîntregit salariile, dar a participat la tăierea lor. Legile electorale nu prevăd sancţiuni pentru campanie lectorală înainte de termen.

Un flyer electoral pe clanţa uşii

Vineri 27 noiembrie, cetăţenii din Drumul Taberei s-au trezit având ancorate în uşile apartamentelor flyere electorale ale senatorului PSD, Gabriel Mutu. Pe faţă, sub sloganul „Rămânem alături de tine”, apărea sigla PSD şi sub ea „sector 6” şi poza respectivului senator. Pe verso, din nou sub sigla PSD apăreau înserate 5 dintre „realizările” social-democrate, dar evident cu ceva neadevăruri bine strecurate: „Am reîntregit pensiile şi salariile tăiate de guvernarea de dreapta” – pensiile nu le-a tăiat nimeni, reîntregirea a fost făcută de guvernul USL, deci şi de PNL, PC şi UNPR; „Am deblocat finanţările europene” – nu se dau însă şi procentele, care nu sunt deloc încurajatoare; „Am adus România pe creştere economică după stagnarea şi dezastrul guvernării de dreapta” – autorul nu spune că este vorba de o creştere prin tăierea masivă a investiţiilor.

mutu.arv5wl436s

Cine este Gabriel Mutu

Probabil nu multă lume a auzit de Gabriel Mutu. Pentru că în Senatul României nu a rupt gura târgului. Poate că în ultimele zile să fi auzit cineva de el, pentru că apare pe lista cu politicienii cu probleme penale care circulă în mediul online. Gabriel Mutu este pe poziţia 78 cu următoarea problemă: „Urmărit penal de DIICOT pentru spălare de bani, evaziune fiscală, folosirea cu rea credință a bunurilor societății, fals în înscrisuri subsemnătură privată”. Ce se mai ştie despre Mutu: a fost o perioadă membru PNL, în 2008 a devenit Senator PDL, iar pe 18 octombrie 2010 a trecut la PSD. Se bârfeşte prin sectorul 6 că ar fi fost în relaţii foarte bune cu fostul primar (actualmente condamnat) Cristian Poteraş şi că nu ar fi doar o simplă cunoştiinţă de-a lui Dorin Cocoş, Remus Truică şi Alexnadru Bittner (sursa: Masapresei.ro)

Avocatul” lui Traian Băsescu

Să revenim la partea de propagandă de pe flyer. “Am reîntregit pensiile şi salariile tăiate de guvernarea de dreapta”. Dar iată ce afirma, oficial, în plenul Senatului, pe 14 iunie 2010, Gabriel Mutu: “Nu vreau să fiu perceput ca un demagog, dar măsurile pe care şi le asumă actualul guvern, dau dovadă de responsabilitate şi maturitate. Pentru că, trebuie să o spunem sincer, nimeni până acum nu a încercat să corecteze sistemul. Nimeni până acum nu şi-a asumat un asemenea cost electoral , pentru că nimeni până acum nu a fost interesat de un bine pe termen lung”. Tot în legislatura trecută, până să devină traseit „cu acte” (3 partide politice), Mutu era un adevărat „avocat” al lui Traian Băsescu. Pe 8 decembrie 2009, deci după alegeri, într-o declaraţie politică întitulată „Despre ură în politica românească”, Mutu susţinea: Din păcate, ura nu a rămas doar la nivelul anilor ’90 (…) Ura este prezentă şi astăzi, în egală măsură, ca în deceniul trecut. Exemplul cel mai elocvent? Ura îndreptată împotriva actualului Preşedinte al României, Traian Băsescu. Observăm cum, astăzi, orice problemă cu care se confruntă România este reproşată preşedintelui, indiferent că problema intră sau nu în competenţele Domniei Sale. Un episod (…) Ceea ce trebuia să rămână ca o zi importantă în istoria României postdecembriste, condamnarea comunismului, s-a transformat într-o batjocorire a celor care au avut de suferit de pe urma acestui regim politic. Mânaţi de ură, un număr semnificativ de parlamentari nu au făcut decât să saboteze momentul condamnării regimului comunist ca ilegitim şi criminal. De ce? Poate că mulţi erau nostalgici sau poate că unii erau miraţi cum de tocmai Traian Băsescu face un asemenea gest. Am văzut cum ura a fost principalul vehicul care i-a determinat pe parlamentarii din legislatura trecută să voteze suspendarea preşedintelui”.

mai mult la :  http://www.cotidianul.ro/traseistul-gabriel-mutu-a-intrat-in-campanie-electorala-272138/

1 COMENTARIU

  1. Traseistul asta de Mutu la cati bani are, vrea sa fie primar, vrea putere,sa putrezeasca si in pamant daca se poate cu putere,vopseste pe la treceri de pietoni ca e alaturi de noi; cu ce ma esti alaturi de noi? cu brichete? Sa ce sa isi dea lumea foc de foamete?

Lasă un răspuns