Constructorul metroului din Drumul Taberei a semnat contracte de aproape 800 de milioane de euro în 2017

0
147

Unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de construcții, italienii de la Astaldi, au semnat contracte de 776 de milioane de euro anul acesta pentru reabilitarea a 80 de kilometri de cale ferată în România. Participația Astaldi în cele două proiecte se ridică la 326 de milioane de euro, adică 42% din total.

Cele două proiecte implică reabilitarea a 80 de kilometri din linia de cale ferată Frontieră-Curtici-Simeria. Contractele implică și modernizarea a 11 stații pe traseul liniei ferate și a sistemului de semnalizare, precum și construcția a 30 de poduri și a unui tunel. Lucrările ar urma să înceapă până la finalul primului semestru al acestui an, termenul de finalizare fiind 2020.

Cele două proiecte sunt finanțate în proporție de 75% din fonduri europene, restul sumei venind de la bugetul de stat. Astaldi va lucra în cele două contracte cu spaniolii de la FCC Construccion (cu o participație de 42% din proiecte), francezii de la Thales Systems (15%) și italienii de la Salcef Edili e Ferroviarie (1%).

mai mult la :   www.newmoney.ro

Lasă un răspuns