Conducerea Metrorex poate „serba” doi ani de întârzieri la metroul din Drumul Taberei

0
284

După mai bine 4 ani de la demararea proiectului magistralei M5 de metrou Eroilor 2 – Drumul Taberei, lucrările sunt finalizate în procent de aproximativ 70%.

Locuitorii din cartierele Drumul Taberei și Ghencea vor beneficia de transportul cu metroul cel mai devreme în 2017. Inspectorii Curții de Conturi au constatat că termenele inițiale de finalizare a lucrărilor linei de metrou Eroilor-Drumul Taberei nu au fost respectate astfel încât nici în prezent, după circa 52 de luni (peste 4 ani, în loc de aproximativ 2 ani cât era prevăzut inițial în contracte) lucrările nu au fost finalizate și zona nu a fost redată utilității publice.

metroucaf-465x215

În sinteza raportului de audit „Performanța activității specifice desfășurate de către Metrorex SA”, publicată de inspectorii Curții de Conturi, conducerea Metrorex precizează că principala cauză a întârzierilor și a blocajelor a fost neasigurarea finanțării, prin alocarea în anul 2013, necesare derulării lucrărilor liniei de metrou Eroilor-Drumul Taberei. Mai exact, oficialii guvernamentali au alocat abia 10% din bugetul necesar, respectiv aproximativ 95 milioane de lei au fost bugetați, pentru linia de metrou Eroilor-Drumul Taberei.

Oficialii Metrorex au mai explicat inspectorilor Curții de Conturi că emiterea cu întârziere anumitor autorizații de mediu, sistarea defrișărilor, apariţia de lucrări suplimentare imprevizibile datorate unor reţele subterane și modificarea traseelor liniilor RATB contrar celor stabilite anterior, ceea ce a cauzat refacerea proiectelor privind amenajările de suprafaţă şi a liniilor de troleibuz, au îngreunat lucrările liniei de metrou Eroilor Drumul Taberei.

 

http://www.capital.ro/conducerea-metrorex-poate-serba-doi-ani-de-intarzieri-la-metroul-eroilor-drumul-taberei.html

Lasă un răspuns