Comunicat de presă – Primăria sectorului 6 : În Sectorul 6, expunerea spre vânzare a autovehiculelor pe domeniul public este sancționată contravențional

0
114

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 au desfășurat, în perioada 01.01.2016 — 26.08.2016, mai multe acțiuni având ca scop respectarea HCL nr. 181/2013 cu privire la interzicerea expunerii spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public/privat aflat în administrarea Sectorului 6.

În urma controalelor, au fost depistate 85 de autovehicule care încălcau prevederile HCL 181/2013. Pe parbrizul acestora au fost aplicate somații privind termenul de 24 ore pentru înlăturarea de pe vehicul a afișelor, însemnelor ori a altor înscrisuri privind intenția de vânzare a acestuia, precum și mențiunea posibilității sancționării proprietarului după expirarea termenului.

Totodată, au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale, în cuantum de 9.000 lei, pentru nerespectarea termenului de 24 ore.

masina_vanzare

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 reamintește cetățenilor că expunerea spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public/privat al Municipiului București, aflat în administrarea Sectorului 6, în alte locuri decât cele permise (spații special amenajate, parcuri/târguri auto, showroom-uri, precum și în parcările de reședință deținute de către proprietarii vehiculelor pe baza contractelor de închiriere valabile, încheiate cu ADPDU Sector 6), constituie contravenție și se sancționează, potrivit HCL nr. 181/2013, cu amendă contravențională cuprinsă între 500 și 1.000 lei pentru persoane fizice/juridice.

Această acțiune se va desfășura permanent, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a asigura respectarea actelor normative stabilite de autoritatea locală a Sectorului 6.

Serviciul Relații cu Mass-Media, Societatea Civilă, Protocol Evenimente

Lasă un răspuns