Comunicat de presă – Primăria sectorului 6 Gradina de vara Favorit – Evenimentul de lansare al viitorului Centru Cultural Favorit

0
140

( A fost si Mironescu, viitorul candidadt al PNL la B6 : Am participat ieri cu mare piacere la inaugurarea Gradinii de Vara Favorit , eveniment de arta si cultura urbana desfasurat timp de 3 zile in vecinatatea ruinelor fostului Cinematograf Favorit , altadata un loc atat de drag … [Citește mai mult]  )

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 și Facultatea de Arhitectură a Universității Spiru Haret a derulat în acest an proiectul ‘Urbanism și arhitectură participativă în Drumul Taberei’, care și-a propus să observe și să înțeleagă viața urbană într-un cartier bucureștean.

IMG_6079

Evenimentul cultural ‘Grădina de vară Favorit. Împreună în Drumul Taberei’ reprezintă încheierea seriei de studii și activități publice desfășurate pe tematica problematicii cartierului și se va derula în perioada 10 — 12 iulie, în cadrul Anualei de Arhitectură ediția 2015, în spațiul de joacă aferent fostului Cinematograf Favorit, cu acces din strada Sibiu.

Evenimentul este inițiat de Facultatea de Arhitectură a Universității Spiru Haret împreună cu Grupul Inițiativa Favorit, CeRe și Odaia Creativă, cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România și al Centrului Cultural European Sector 6.

A fost analizată evoluția celor cinci centre de cartier amplasate de-a lungul bulevardului Drumul Taberei (Ho și Min/ actual Locotenent Găină, Orizont, Favorit, Drumul Taberei 34 și Piața Moghioroș/ actuală Drumul Taberei), cu sprijinul și implicarea activă a grupului civic Inițiativa Favorit și al Centrului de Resurse pentru Participare Publică (CeRe).

Rezultatele obținute de-a lungul exercițiului didactic de atelier au fost expuse cu prilejul mai multor evenimente, dintre care amintim ‘Urbanism participativ în Drumul Taberei’ (https://www.youtube.com/watch?v=YA8tFQubYXE) și Noaptea Muzeelor (https://www.youtube.com/watch?v=VUq-OwBn2tM).

Vă invităm astfel la trei zile de ateliere de creație, sport, desen, muzică, handmade, mobilare urbană, dezbateri comunitare, living library și cinema în aer liber. Activăm împreună spațiul public !

Mai multe informații referitoare la programul activităților găsiți aici:

https://www.facebook.com/events/1457717571195983/

Spaţiu public de cartier: Drumul Taberei, 2015

http://www.agerpres.ro/comunicate/2015/07/09/comunicat-de-presa-primaria-sectorului-6-12-39-22

Lasă un răspuns