Cel mai scump parc din ţară este în Bucureşti şi este gata

0
305

Veşti bune pentru locuitorii cartierului Drumul Taberei. Nu, nu au fost finalizate încă lucrările la metrou. Este gata însă cel mai scump spaţiu verde din ţară. Parcul Moghioroş nu mai reprezintă, în sfârşit, un pericol. După sute de reclamaţii, zeci de materiale jurnalistice şi patru ani în care funcţionarii Primăriei Sectorului 6 au anunţat că nu pot finanţa reparaţii într-o investiţie europeană aflată în garanţie, situaţia s-a reglementat. Aceeaşi primărie a găsit calea legală de a repara parcul şi de a-i aduce îmbunătăţiri: analiză legislativă, calcule, planuri, corespondenţă pe tema fondurilor europene, cu entităţile de resort de la Bruxelles şi, bineînţeles, câteva milioane de euro în plus.

Elena Udrea, ca ministru al Dezvoltarii, şi Cristian Poteraş, ca primar al Sectorului 6, şi-au dorit încă din 2014 modernizarea Parcului Drumului Taberei. I-au anunţat viitorul printr-un clip cu… violina pe fundal.

Oficialii Primăriei Sectorului 6 au precizat că nu pot repara o investiţie realizată cu bani europeni şi aflată în garanţia de cinci ani. În aprilie anul acesta însă, aceleaşi autorităţi locale au anunţat că investiţia nu are proces-verbal de recepţie şi că nu se poate activa mentenanţa parcului. Au găsit totuşi calea legală, prin care se puteau aproba reparaţiile. Şantierul a început în iunie, iar după alte milioane de lei investite… parcul are acum garduri, locuri de joacă şi alei noi, mobilier nou, sistem nou de drenaj, irigaţii, iluminat panoramic, peisagistică, info-chioşcuri funcţionale şi chiar fazani şi raţe sălbatice.

Gabriel Mutu – primarul Sectorului 6: „Nu aveai voie să vii nici măcar să mături în parc! Un an şi jumătate a trebuit să urmăm paşii legali astfel încât această procedură să fie finalizată. Uniunea Europeană îţi permite să aduci modificări care aduc plus-valoare proiectului. Noi asta am făcut”.

Noile investiţii sunt păzite la fiecare colţ de alee de poliţişti locali. 24 de ore din 24. Acum, dacă vrei să joci baschet, tenis de câmp sau de masă… trebuie să prezinţi buletinul. Eşti filmat permanent şi îţi asumi orice faci.

Gabriel Mutu: „Orice distrugere, orice faci în afara regulamentului, suporţi consecinţele legii”.

Cel mai scumpă investiţie europeană într-un parc din România mai aduce o noutate: va avea propriul manager. Cu biroul la şahişti, sub pasarelă.

Lasă un răspuns