Cel mai nefericit cartier: Îngropați în praf și blocați în trafic, din cauza bâlbelor autorităților

0
166


Cartierul Drumul Taberei era iubit de locuitorii săi tocmai pentru că era un cartier verde și liniștit. De peste un an, însă, apar numai motive pentru a ocoli cartierul din Vestul Capitalei: pomii au fost defrișați pentru lucrările la metrou, iar praful se ridică înecăcios – chiar dacă lucrările întârzie, Parcul Drumul Taberei a fost închis, iar linia 41 va fi suspendată cât de curând, asta pe lângă traficul auto gâtuit. Mai mult, tot în Drumul Taberei se află și cele mai periculoase haite de maidanezi din București, dacă este să ne luăm după statisticile oficiale ale ASPA.
Ministerul Transporturilor, Primăria Municipiului București și Primăria Sectorului 6 au concurat, practic, în a face viața cât mai grea pentru locuitorii din Sectorul 6, dar în special din Drumul Taberei. 

Locuitorii din Drumul Taberei i-au invidiat multă vreme pe cei din cartierele cu metrou, pentru legătura rapidă cu centrul. Nu au bănuit, însă, că lucrările vor fi întârziare atât de mult și că vor însemna, practic, defrișarea a întregi zone verzi din cartier și blocarea traficului pentru mai bine de un an. Mai mult, lipsa finanțării a dus la întârzieri considerabile în construcția magistralei M5 de metrou. Practic,  frezele uriașe care ar urma să sape tunelurile de metrou trebuia să înceapă lucrările încă din luna ianuarie. Ele zac și acum degeaba, mândre purtătoare ale numelor date de Metrorex: Sf. Varvara şi Sf. Filofteia. Ce-i drept, după ce au stat pe loc câteva luni, tot din cauza lipsei finanțării, au reînceput lucrările la stațiile de metrou din Drumul Taberei, la unele dintre ele turnându-se deja planșeul superior, după cum puteți afla aici. Între timp, însă, locuitorii din Drumul Taberei continuă să facă slalom printre balize pentru a putea ieși din cartier.

mai mult la :

Cel mai nefericit cartier: Îngropați în praf și blocați în trafic, din

Lasă un răspuns