Ce contracte pe bani publici a derulat locotenentul lui Mănescu și Poteraș în sectorul 6, reținut pentru evaziune fiscala

0
210

Vasile Constantin, patronul firmei Tettas a fost reținut și apoi plasat sub control judiciar, pe numele său fiind pus și sechestru de 3,7 milioane de euro. Presupusele fapte de evaziune ar fi fost comise în domeniul construcțiilor. În Capitală, societatea a derulat contracte cu Primăria Sectorului 6, privind montarea de parcări de timp smart parking, atât pe vremea edilului Cristian Poteraș, cât și pe vremea fostului primar Rareș Mănescu.

Din 2009 până acum, Primăria Sectorului 6 a construit 70 de parcări inteligente pe verticală, iar fiecare dintre ele a costat aproximativ 200.000 de euro. Fostul edil, Rareș Mănescu, a aciziționat parcări „inteligente” de 3,3 milioane de euro, ele fiind construite și întreținute de o singură firmă adusă de fostul primar, pedelistul Cristian Poteraș.

Mai precis, Primăria Sectorului 6 încasează anual aproape 930.000 de lei din chirii, numai că întreţinerea parcărilor smart costă un milion de lei. Aşa că nici nu se mai pune şi problema recuperării investiţiei.

În ciuda criticilor Curţii de Conturi, actuala conducere a primăriei vrea să amenjeze încă 100 de locuri de parcare inteligente în următorii patru ani, deşi mai are trei luni de mandat. Investiţia s-ar ridica la 32 de milioane de euro.

Parcările smart ocupă la sol locul a doar două maşini, iar autoturismele sunt protejate de hoţi şi de intemperii.În fiecare parcare inteligentă încap 12 maşini, iar şoferii plătesc o chirie lunară de 115 lei.

În total, primăria administrează 672 de locuri de parcare „inteligente”, ocupate în totalitate. La prima vedere, investiţia are numai avantaje. De altă părere au fost însă inspectorii Curţii de Conturi care au analizat încasările primăriei.

mai mult la :  evz.ro/despre-contractele-derulate-cu-locotenentul-lu-manescu-si-poteras.html

Lasă un răspuns