Cat de pregatiti suntem pentru un cutremur devastator: Care e situatia în sectorul 6

0
251

Recentul cutremur resimtit si la Bucuresti a reaprins dezbaterea legata de cat de pregatita e Romania, si mai ales Capitala, pentru un seism cu adevarat periculos. Potrivit pompierilor, trei sferturi din populatia tarii ar avea de suferit, iar in Capitala peste 150 de blocuri sunt pe lista cladirilor cu grad 1 de risc seismic.

In privinta sectorului 6, primarul Gabriel Mutu ne-a declarat ca pregatirea pentru astfel de calamitati trebuie facute din timp, dar pentru anul 2016 Primaria Sectorului 6 nu a cuprins in buget articole pentru situatii de urgenta.

„Voi propune spre aprobare pentru anul 2017 Consiliului Local achizitionarea de corturi, saci de dormit, apa si conserve pe care sa le folosim in caz de prim ajutor. Produsele care expira pot fi valorificate prin donarea lor catre Magazinul SocialXChange sau catre cantinele sociale pentru a fi folosite in termenul de valabilitate”, ne-a spus edilul.

Primarul a precizat ca cele mai bune centre pentru adapostirea sinistratilor in cazul unui eveniment de tip cutremur, incendii sau inundatii sunt scolile si ca acestea ar putea prelua cetatenii care locuiesc in zona.

„Am participat acum cateva zile la o caravana nationala de informare numita ‘Fii pregatit!’, organizata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta, si voi continua promovarea acestor initiative in Sectorul 6”, a punctat Mutu.

160624_ps5_juramant_06_inquam-1-e1466804228266

mai mult la :

http://www.ziare.com/stiri/cutremur/cat-de-pregatiti-suntem-pentru-un-cutremur-devastator-care-e-situatia-in-fiecare-sector-din-bucuresti-1439593

Lasă un răspuns