Cârtiţele de la metroul de Drumul Taberei, pregătite pentru ultimele săpături. Sf. Varvara a fost scoasă la suprafaţă

0
226

Unul dintre cele două utilaje de săpat tuneluri de la metroul din Drumul Taberei a fost scos la suprafaţă. Cele două cârtiţe de la viitoarea Magistrală 5 sunt acum pregătite să intre din nou în subteran şi să subtraverseze Dâmboviţa. Săpăturile la ultimele două tuneluri ale tronsonului Râul Doamnei – Eroilor urmează să fie finalizate în maxim două luni, a spus pentru ECONOMICA.NET Gheorghe Udrişte, fostul şef al Metrorex.

Cârtiţa „Varvara”, care a săpat tunelul de legătură dintre magistralele de metrou 1 şi 5, a fost scoasă la suprafaţă săptămâna aceasta şi urmează să fie mutată la staţia Eroilor 2. Mastodontul va porni apoi în ultima sa „călătorie” din subteran pentru realizarea metroului de Drumul Taberei.

Compania de transport utilaje grele Felbermayr a început lucrările de mutare a „cârtiţei” Varvara, care lucrează pe magistrala V a metroului, potrivit unor imagini postate pe pagina de Facebook a revistei „Maşini şi Utilaje pentru Construcţii” (galerie foto)

„Am scos-o din tunel. În etapa următoare, vom muta utilajul din zona de parcare în staţia Eroilor 2″, a explicat pentru ECONOMICA.NET Marius Tudose, reprezentant al Felbermayr în România.

Lasă un răspuns