Capital.ro : Reablitare termica în Sectorul 6

0
218

În Sectorul 6 au fost eficientizate energetic puţin peste 10% din cele aproximativ 1.850 de blocuri existente. Primarul Gabriel Mutu spune că în nouă ani au fost reabilitate termic foarte puţine blocuri, însă precizează că bugetul Sectorului 6 este sub 40% din bugetul Sectorului 1. În schimb, el admite că 2018 este primul an în care s-a depus documentaţia pentru obţinerea de fonduri europene pentru 60 de imobile. Pe lângă cele 200 de blocuri pe care se aşteaptă să le finanţaze Primăria Capitalei, Gabriel Mutu mai vrea să înceapă lucrările la alte 74 de blocuri în acest an, din bugetul de stat şi al primăriei pe care o conduce.

Din păcate, programul de reabilitare termică a fost confiscat în interes electoral şi este utilizat, frecvent, ca instrument de atragere a voturilor, motiv pentru care se activează mereu în preajma anilor cu alegeri. Totuşi, pentru milioanele de români care locuiesc în blocuri vechi, reabilitarea termică are un impact imens asupra facturilor în perspectiva unor costuri tot mai mari cu energia.

Nemulţumită de evoluţia lucărilor de reabilitare termică din Sectoarele Capitalei, primarul general Gabriela Firea a hotărât la sfârşitul lunii trecute să îşi facă propriul program de subvenţionare. Municipalitatea vrea să acopere 80% din costurile reabilitării, restul de 20% urmând să cadă în sarcina asociaţiilor de proprietari.

„Din momentul în care am anunţat programul, s-au înscris la Direcţia Investiţii 200 de blocuri de la Sectorul 3, 152 de blocuri de la Sectorul 4 şi 200 de blocuri de la sectorul 6. Aşteptăm în continuare şi de la celelalte Sectoare proiecte, pentru ca şi Primăria Capitalei să investească“, a spus Gabriela Firea.

http://www.capital.ro/autoritatile-incapabile-sa-ofere-facturi-reduse-pentru-milioane.html

Lasă un răspuns