Când vor fi funcţionale camerele de supraveghere din Parcul Drumul Taberei şi când vor fi gata serele exotice. (alte şpăgi şi parandărături)

0
411

Anunţul privind modernizarea Parcului Drumul Taberei din bani europeni şi dotarea acestuia cu camere video a fost făcut exact cu cinci ani în urmă de fostul primar PDL, Cristian Poteraş şi colega sa de partid de la acea vreme Elena Udrea (fost ministru al Dezvoltării), în cadrul unui eveniment organizat în chiar în parc. S-au schimbat trei primari de atunci la Sectorul 6 (Cristian Potareş – PDL, Rareş Mănescu – PNL şi Gabriel Mutu – PSD), dar parcul nu este nici acum finalizat în totalitate: mai sunt lucrări de executat în zona serelor exotice şi, în plus, trebuie puse în funcţiune camerele de supraveghere. Acum, autorităţile locale au avansat noi termene pentru finalizarea proiectului.

Inaugurat în grabă, în urmă cu un an, la presiunea locuitorilor din zonă care au organizat mai multe proteste în stradă, parcul Drumul Taberei – cel mai scump parc amenajat cu fonduri europene la Bucureşti, este şi după cinci ani încă nefinalizat.

Proiectul prevede, pe lângă modernizarea arhitecturală şi peisagistică a parcului, şi achiziţia a 13 camere de supraveghere la care se adaugă 2.290 de metri de fibră optică pentru reducerea poluării vizuale, lucruri care nu s-au întâmplat până acum.

sere_50971600_64274500

De curând, administraţia publică a luat decizia de a finaliza complet proiectul, prin prelungirea termenului la care vor fi realizate serele exotice şi vor fi instalate camerele video. Din cauză că nu a fost terminat la timp, Primăria Sectorului 6 a pierdut finanţarea europeană, astfel că acum va plăti din bugetul local suma de 16,5 milioane lei.

Astfel, potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local Sector 6, serele exotice ar urma să fie gata până la sfârşitul anului viitor, în timp ce camerele de supraveghere ar urma să fie instalate până la finele lunii septembrie 2016. 

Lasă un răspuns