Când va fi gata staţia de metrou Orizont – Drumul Taberei. FOTO

0
190

Staţia de metrou Orizont de pe Magistrala 5, Universitate- Drumul Taberei, va fi gata până la sfârşitul lunii noiembrie, potrivit reprezentanţilor Metrorex.

„În prezent, staţia Orizont este realizată în proporţie de 53%. S-a finalizat execuţia planşeului superior şi interior, este în curs excavarea la nivel radier, a fost turnată egalizarea pe o porţiune de 25%, şi se fac lucrări premergătoare pentru turnarea primei zone de radier”, a precizat Aurel Radu, directorul Metrorex.  Săparea tunelelor a început pe 25 septembrie.

Cu toate acestea, tronsonul de metrou Drumul Taberei – Universitate va fi pus în funcţiune în 2016, cu o întârziere de un an.

Noua linie de metrou va avea o lungime totală de aproximativ şase kilometri, cu zece staţii: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor. Pe această rută vor circula peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei, potrivit estimărilor.

Sursa Foto// Forumul Metroului Uşor// Marian Andrei

Sursa Foto// Forumul Metroului Uşor// Marian Andrei

Când va fi gata staţia de metrou Orizont – Drumul Taberei. FOTO

Lasă un răspuns