CAMPANIILE PUTEREA. SE POATE ȘI ÎN ROMÂNIA. Cetățeni din sectorul 6 câștigă prima bătălie din războiul pentru „Favorit”

0
39

A început aşa: cu o mână de locuitori din cartierul Drumul Taberei care se săturaseră să vadă cum cinematograful Favorit – altădată al doilea ca mărime din Capitală – se degrada de la o zi la alta. După ce i-au privit mai întâi cu neîncredere, responsabilii din sectorul 6 au sfârşit prin a colabora cu cei din Grupul Iniţiativa Favorit. Câteva documente semnate recent de autorităţi apropie visul de realitate – anume ca cinematograful, acum în ruină, să devină Centru cultural comunitar, în folosul cetăţenilor.

Cum se ascultă cartierul

Maria Trică nu este cel mai vechi membru al Grupului Iniţiativa Favorit, dar se numără printre cei mai activi. Nu-i place să iasă în faţă: când e rugată să dea interviuri, insistă mereu ca întrebările să fie adresate şi altor colegi şi prieteni din grup. Şi subliniază că nici un demers al grupului nu e făcut fără consultarea celor din cartier.

Cum reuşeşte o mână de oameni să afle opiniile unei bune părți a cetăţenilor din Drumul Taberei, care are o populaţie cât a Ploieştiului? Nu e uşor, mărturiseşte dna Trică: „Organizăm periodic evenimente în faţa cinematografului – sau pe spaţiul verde din vecinătate, aşa cum am făcut recent -, îi rugăm pe participanţi să ne răspundă la chestionare, să ne comunice doleanţele legate de destinaţia şi funcţiunile clădirii. Le luăm datele de contact şi le adăugăm în baza noastră de date şi îi informăm periodic pe e-mail, pe reţelele sociale şi prin afişe lipite în locuri publice. Cine e cu adevărat interesat e permanent la curent cu acţiunile noastre”.

mai mult la  :

http://www.puterea.ro/campaniile_puterea/campaniile-puterea-se-poate-si-in-romania-cetateni-din-sectorul-6-castiga-prima-batalie-din-razboiul-pentru-favorit-119545.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns