Bucureştenii vor putea să vadă, sâmbăta viitoare, noile staţii de metrou Favorit, Drumul Taberei 34 şi Orizont

0
46

Bucureştenii vor putea să vadă, sâmbăta viitoare, noile staţii de metrou Favorit, Drumul Taberei 34 şi Orizont de pe Magistrala 5, tronson care urmează să fie dat în funcţiune în semestrul doi al anului viitor, a declarat, sâmbătă, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, potrivit Agerpres.

„De mâine într-o săptămână vă invităm din nou la Ziua Porţilor Deschise în Drumul Taberei şi acolo o să vă punem la dispoziţie trei staţii de metrou, Favorit, Drumul Taberei 34 şi Orizont, care o să fie puţin mai avansate decât cele de la Străuleşti şi Laminorului. Vrem să le arătăm bucureştenilor care au fost afectaţi mulţi ani de trafic cum o să arate magistrala. Aceasta va fi gata în semestrul doi al anului viitor, probabil octombrie – noiembrie 2017”, a spus Sorin Buşe, prezent la evenimentul organizat de Metrorex la Dispeceratul Central, pentru a marca 37 de ani de la punerea în exploatare a metroului.

Acesta a precizat că s-a reuşit recuperarea unor întârzieri potenţiale pe acest tronson, dar „cu un efort foarte mare”.

„Când am preluat eu mandatul nu se lucra deloc la cadenţă, însă s-a făcut un efort foarte mare. Este adevărat au fost şi eforturi legislative, şi OUG 7 şi OUG care a fost trecut acum prin Guvern, care facilitează foarte mult lucrul cu furnizorii. Ei nu o să mai fie plătiţi la sfârşitul anului calendaristic, ci vor fi plătiţi când îşi termină porţiunea de lucrare. Asta ajuta toată lumea ca lucrurile să meargă foarte bine”, a adăugat şeful de la Transporturi.

Conform Metrorex, Secţiunea Eroilor – Universitate – Piaţa Iancului face parte din proiectul Magistrala 5 de metrou: Râul Doamnei – Pantelimon, cuprins în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti – Ilfov.

Proiectul prevede ca, până în anul 2017, să fie pusă în funcţiune Secţiunea 1, cuprinsă între Râul Doamnei şi Eroilor, până în 2023 Secţiunea 2 (Eroilor – Piaţa Iancului), iar până în 2028 Secţiunea 3 (Piaţa Iancului – Pantelimon).

Valoarea lucrărilor pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor este estimată la 570 milioane de euro. Aici vor circula 13 trenuri livrate de firma spaniolă CAF.

mai mult la : www.antena3.ro

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns