Bucur SA ridică un amplu complex în Drumul Taberei. Prima fază va fi deschisă joi, odată cu intrarea în Capitală a unui mare discounter german

0
191

Compania românească Bucur SA va finaliza în următoarele zile prima parte din complexul Bucur Retail Park, unde vor fi amplasate mai multe magazine importante, urmând ca în următoarele două etape compania să construiască un complex dedicat segmentului agroalimentar şi, ulterior, locuinţe.

Bucur Retail Park, aşa cum a fost numit proiectul, este situat în Bucureşti, pe Bulevardul Timişoara nr. 56, în zona Drumul Taberei – Militari, şi va ocupa o suprafaţă totală de 28.000 mp. Proiectul va fi dezvoltat în trei faze, dintre care prima este dedicată exclusiv spaţiilor de retail şi va fi finalizată pe 6 decembrie 2018, când vor fi inauguraţi oficial 4.200 mp de spaţii comerciale.

Printre companiile importante din piaţa românească care se vor muta aici menţionăm retailerul vestimentar german Kik, care va deschide în cursul anului viitor primul magazin din Bucureşti, cu o suprafaţă de 603 mp. Penny Market, hypermarket deţinut de grupul german Rewe, ocupă o suprafaţă de 1.288 mp, fiind deschis deja în urmă cu doi ani.

Bucureştenii vor mai găsit aici şi reţeaua de magazine PEPCO, care a închiriat 438 mp, retailerul danez de mobilă şi decoraţiuni JYSK, care ocupă un spaţiu de 1.052 mp, dar şi lanţul german de magazine de cosmetice şi bunuri de larg consum DM Drogerie Markt, care deschide o unitate de 412 mp. Următoarele pe listă: segment agroalimentar şi rezidenţial Bucur S.A. are în plan ca faza a doua de dezvoltare a proiectului să fie dedicată segmentului agroalimentar, iar cea de-a treia, celui rezidenţial. Finalizarea integrală a Bucur Retail Park este prognozată pentru 2022.

Compania CBRE a consiliat compania românească Bucur SA pentru închirierea spaţiilor comerciale din Bucur Retail Park. „Suntem foarte bucuroşi pentru rolul pe care îl avem în creşterea unui proiect ce va integra cu succes componenta de retail cu cea rezidenţială şi care reuneşte, încă din prima etapă de dezvoltare, jucători extrem de puternici din zona bunurilor de larg consum.

Am avut o colaborare excelentă cu reprezentanţii Bucur SA, iar acest lucru şi-a pus amprenta pe desfăşurarea întregului proces de intermediere a tranzacţiilor de închiriere. Suntem convinşi că acest nou proiect va avea un parcurs extrem de bun şi va deveni, în scurt timp, un centru comercial de proximitate important. Numele mari care deschid spaţii în Bucur Retail Park, dezvoltarea continuă a acestei zone şi traficul foarte bun pe care îl au centrele comerciale situate aici sunt premise solide pentru succesul proiectului”, a declarat Carmen Ravon, Head of Retail Leasing al CBRE România.

„Deschiderea Bucur Retail Park este o reuşită majoră, un proiect la care atât noi, cât şi colaboratorii noştri muncim de aproape doi ani. Parteneriatul cu CBRE s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii şi a fost încununat de aducerea retailerului Kik, o premieră pentru piaţa din Bucureşti. Alături de acesta, suntem mândri că în Bucur Retail Park ni s-au alăturat nume precum Penny Market, Jysk, Pepco şi DM (Drogerie Markt). Le mulţumesc tuturor colaboratorilor care ne-au fost aproape, încă de la începutul drumului: Banca Intesa Sanpaolo, firma de proiectare şi arhitectură ArhiPlus Design şi firma de construcţii Petcu Construct. Împreuna cu ei, echipa de proiect din cadrul Bucur S.A. a reuşit să găsească cele mai bune soluţii pentru a duce la bun sfârşit lucrările de renovare a clădirii şi transformarea ei într-un spaţiu comercial modern. Suntem convinşi că şi următoarele două faze ale proiectului vor avea rezultate la fel de bune”, a adăugat Ştefan Paraschiv, Director General al Bucur S.A. Complexul Bucur Retail Park este dezvoltat de compania autohtonă Bucur S.A., înfiinţată în 1946 şi denumită anterior ICRA Bucureşti (Întreprinderea de Comerţ cu Ridicata pentru Produse Alimentare).

Compania are o activitate diversificată, de la comercializarea de produse alimentare şi nealimentare, la închirieri de spaţii comerciale şi depozitare, precum şi prestarea unui pachet complet de servicii logistice în aceste spaţii.

adevarul.ro

Lasă un răspuns