Biserica „Sfantul Andrei” din Aleea Parva, Drumul Taberei

0
355

Dumnezeu a zis : „CASA MEA , CASA DE RUGACIUNE SE VA CHEMA LA TOATE POPOARELE”( Mc.11,17).
Si crestinii din aceasta zona, cu ajutorul Sfintei Treimi, au ridicat acest Sfant Locas cu hramul „Sfantul Andrei”.
Cartierul „Drumul Taberei” zona Aleea Parva, s-a construit in anii comunismului 1960-1980, dupa o conceptie atee, fara Biserici.
Dupa eliberarea de comunism prin Revolutia din 22 Decembrie 1989, clerul si credinciosii au pornit la construirea de noi Biserici, conform traditiei, conform traditiei si necesitatii vietii lor spirituale.


In 27 August 1993, Consiliul Municipal Bucuresti punea la dispozitia Arhiepiscopiei Bucuresti in sectorul 3 si 6, 6 terenuri pentru construirea de noi Biserici.
In Mai 1998 P.S. PATRIARH TEOCTIST da binecuvantare preotului NICOLAE POPESCU, transferat de la Alba – Iulia, pentru construirea noii Biserici pe terenul de 2600 m de pe Aleea Parva nr. 1.
E adusa de la Alba – Iulia Capela din lemn la care i se mai adauga turnul clopotnitei. In anul 2001, toamna, dupa obtinerea aprobarilor legale, s-a inceput, constructia noii Biserici.
Planul Bisericii este conform traditiei Crestine Ortodoxe, cu mici modificari, plan executat mai intai in Alba – Iulia la Biserica „Sfanta Ecaterina” sub conducerea Preotului Paroh Popescu Nicolae.
In anul 2000 Dl. ing. Constantin Rusca, arhitect Datcu Florian, proiectant Crisan Ioan au terminat proiectul Bisericii. La 1 Martie 2001 e numit in Parohie si al 2-lea Preot Corneanu Sorin, transferat tot de la Alba- Iulia.
La 30 Noiembrie 2007, de hram, s-a facut Binecuvantarea Bisericii pentru slujirea in ea, de catre P.S. Sebastian Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

 

mai mult la :  http://www.sfandrei.ro/

Lasă un răspuns