B365: METROU Drumul Taberei. METROREX cumpără 13 TRENURI NOI pentru Magistrala 5

0
31

Bugetul de investiții pentru 2016 al Metrorex include achiziţia şi punerea în funcţiune a 13 trenuri noi de metrou pentru dotarea Magistralei 5, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor inclusiv staţia, galeria de legătură şi depoul Valea Ialomiţei„, a declarat Marin Aldea, directorul general al Metrorex, potrivit economica.net.

Oficialii companiei au anunțat că lucrările la acest tronson ar putea fi finalizate până în vara anului viitor, după ce anterior menționau ca termen de finalizare primul trimestru din 2017.

Anul trecut, reprezentanții companiei spuneau că trenurile de metrou care vor circula pe Magistrala 5 vor fi din parcul de inventar al Metrorex. Deşi vechi de 30 de ani, reprezentanții companiei dădeau asigurări că garniturile de tip BM1 – IVA îndeplinesc toate condiţiile tehnice şi de siguranţă impuse.

14metrou_465x390_57935400

Noua achiziție are loc în contextul în care o procedură anterioară de achiziție a 51 de garnituri, în valoare de circa 400 milioane de euro, a fost suspendată în urma unei anchete DNA. În decembrie anul trecut, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Valeriu Picu, angajat al Metrorex SA, membru al comisiei de licitație, în dosarul privind achiziția de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon. El este acuzat că a transmis informații în scopul adjudecării licitației de către firma spaniolă CAF.

– See more at: http://www.b365.ro/metrou-drumul-taberei-metrorex-cumpara-trenuri-noi-pentru-magistrala-5_250450.html#sthash.Ij9p6fIN.dpuf

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns