B365: În ce stadiu sunt lucrările la METROUL din Drumul Taberei. PLANURILE pentru magistrala spre Otopeni

0
81
Lucrările la metroul din Drumul Taberei „sunt în grafic”, iar proiectul pentru Magistrala 6, spre Otopeni, a fost lansat, la sfârşitul anului urmând să fie organizate două licitaţii. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Dan Costescu, care mai spune că lucrările la calea ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă vor fi finalizate până la finele lui 2016.

„Proiectul de metrou spre Otopeni (Magistrala 6) care, de asemenea, stătea de 5 ani fără să se facă niciun demers, în acest moment noi l-am pus în ordine. Avem o analiză în fiecare săptămână asupra stadiului lui, iar obiectivul este ca, la sfârșitul acestui an, să avem lansate două licitații, pentru tunel și, respectiv, pentru lucrări de arhitectură și echipamente de ventilație și pentru restul echipamentelor de control din tunel. Asta înseamnă că, din acest moment, el este considerat un proiect lansat — nu se mai poate întoarce, nu se mai poate opri, va merge până la finalizarea sa.

metrou_61033700

Mai sunt multe alte proiecte pe listă, însă m-aș opri la bilanț aici, doar cu cele mari. Celelalte sunt începute. Le trecem la capitolul de a fi finalizate până la sfârșitul anului secțiile de capăt de la Laminorului și Străulești. Deci, această magistrală va fi, practic, finalizată din punct de vedere al facilităților pentru călători, pentru că se va mai lucra un pic la depou, dar acest lucru e transparent pentru călători, nu va fi sesizat în niciun fel. Va fi doar o problemă de organizare externă a Metrorex”, a spus ministrul Transporturilor,  într-un interviu acordat Agerpres.

– See more at: http://www.b365.ro/in-ce-stadiu-sunt-lucrarile-la-metroul-din-drumul-taberei-planurile-pentru-magistrala-spre-otopeni_249036.html#sthash.vUUWcynV.dpuf

Lasă un răspuns