B1 TV astazi : Motivarea în cazul lui Cristian Poteraș: Fostul edil putea coordona şi influenţa acţiunile complicilor săi, prin funcţia pe care o avea

0
88

A apărut motivarea judecătorilor care l-au condamnat pe fostul edil al sectorului 6, Cristian Poteraş, la 8 ani de închisoare, informează B1 TV.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti susţin că fostul primar putea coordona şi influenţa acţiunile complicilor săi, prin funcţia sa.

Poteraş a fost condamnat în luna mai pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a eliberat în mod ilegal mai multe titluri de proprietate pentru terenuri intravilane.

”Inculpatul Poteraş este cel care, în virtutea funcţiei deţinute, era în măsură să coordoneze şi să controleze şi putea direcţiona sau influenţa acţiunile celorlalţi inculpaţi. Având în vedere cuantumul prejudiciului cauzat şi responsabilitatea de care ar fi trebuit să dea dovadă inculpatul, Curtea apreciază că aplicarea unei pedepse cu închisoarea, orientată spre mediu, faţă de limitele prevăzute de lege, satisface scopurile pedepsei şi principiului proporţionalităţii acesteia cu gravitatea infracţiunii săvârşite”, se arată în motivarea instanţei cu privire la condamnarea fostului edil al sectorului 6, Cristian Poteraş, la 8 ani de închisoare.

cristian-poteras-candidat-primaria-sectorului-6-primar-pdl-coruptie-rea-vointa-incompetenta-furt-din-bani-publici

Alături de edil au mai primit sentinţe alţi şase funcţionari publici.

„La individualizarea pedepselor ce vor fi aplicate inculpaţilor, Curtea reţine pericolul social al infracţiunilor, reflectat în limitele de pedeapsă stabilite de legiuitor, natura şi gravitatea faptelor, consecinţele produse precum şi conduita inculpaţilor, care nu au recunoscut faptele comise”, mai spun judecătorii în motivare.

mai mult la :  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/motivarea-in-cazul-lui-cristian-poteras-fostul-edil-putea-coordona-si-influenta-actiunile-complicilor-sai-prin-functia-pe-care-o-avea-120867.html

Lasă un răspuns