Asociația Pro Infrastructură : ieri am avut un nou maraton de aproximativ 5 ore pe șantier, fotografiind restul stațiilor: Orizont, Romancierilor, Constantin Brâncuși și Râul Doamnei

0
117

După vizita avută vineri, 8 decembrie, când am văzut stadiul pe Magistrala M5 de metrou în stațiile Eroilor 2, Academia Militară, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei și Valea Ialomiței, ieri am avut un nou maraton de aproximativ 5 ore pe șantier, fotografiind restul stațiilor: Orizont, Romancierilor, Constantin Brâncuși și Râul Doamnei.

De data aceasta am reușit să discutăm și cu doi importanți oficiali ai constructorului principal (Astaldi) pe care i-am întrebat cum stau cu banii și când finalizează lucrările. Ne-au comunicat că sunt mulțumiți în acest moment de stadiul financiar și că nu este o diferență mare între progresul fizic, în teren, și cel financiar. Se declară optimiști că termenul de final 2018 este fezabil pentru ei din punct de vedere constructiv.

În continuare noi suntem foarte precauți și rezervați cu acest termen, pentru că știm că sunt mulți pași birocratici de trecut, cum ar fi licitația pentru semnalizare/automatizare (și apoi execuția propriu-zisă a acestui contract: hardware/echipamente cât mai ales reglajele complicate și testele software) și negocierile cu Bombardier pentru contractul de automatizare în stația Eroilor. Blocajelor birocratice li se adaugă un volum imens de muncă rămas de executat, în special în stațiile mai întârziate (Râul Doamnei, Parc Drumul Taberei, Academia Militară sau Eroilor 2).

Pe forum găsiti tot fotoreporajul (aproape 400 de cadre), plin cu multe detalii, noutăți și declarații oficiale:
http://forum.peundemerg.ro/index.php…

Mulțumim Metrorex pentru acces, informații și explicații! Mulțumim și reprezentanților Astaldi pentru detaliile tehnice oferite la Râul Doamnei! Împreună am stabilit ca următoarea vizită să fie în luna februarie 2018. Vă vom aduce vești și noi fotoreportaje până în momentul inaugurării.

#M5#Metrou#MetrouDrumulTaberei

 

sursa :  Asociația Pro Infrastructură

Lasă un răspuns