Agerpres si Capital : Protest în Capitală: „Avem nevoie de spaţiu verde, nu de hoteluri, restaurante”

0
184

Grupul de iniţiativă civică ‘Salvaţi Parcul Drumul Taberei’ a organizat, sâmbătă, o campanie de strângere de semnături pentru a semnala autorităţilor locale deficienţele înregistrate în urma modernizării parcului şi a ‘dezastrului ecologic’ din Parcul Drumul Taberei.

‘Am fost foarte dezamăgită de rezultate, de pietrişul ăsta de pe jos care pleacă imediat, de cât s-a tăiat din parc, e o tristeţe, e singurul parc din cartier şi l-au micşorat şi mai mult, rezultatele sunt jalnice, şi pe bani europeni. Vara, aici, este mai aglomerat ca un mall. Noi avem nevoie de spaţiu verde, nu avem nevoi de hoteluri, restaurante şi sere’, spune mama a doi copii, semnatară a petiţiei.

alee-parc-drumul-taberei-465x215

De asemenea, ea reclamă lipsa locurilor de joacă din parcul a cărui renovare a durat peste doi ani.

‘E drăguţ spaţiul acela cu plată pentru copii, dar e foarte scump. Toată vara, singurele două spaţii pentru copii au fost atât de pline, încât nu au avut loc să se joace. Fetiţa cea mare are şapte ani, cea mică patru, ea nu a apucat să se bucure de acest parc, când era mică se lucra la parc, acum a crescut, dar nu are loc de joacă. Plus minunăţia asta care nu se mai termină – metroul – e o tragedie, combinat cu parcul, e o depresie pentru tot cartierul’, a mai arătat femeia.

‘Îşi doresc ca toată investiţia făcută în parc, şi mai urmează să se investească în parc foarte mult, să fie făcută pentru parc, pentru spaţiu verde. S-a micşorat suprafaţa spaţiului verde cu aproape 30%, ceea ce este ilegal, pentru că s-au făcut sere, statui şi alte obiecte care iau din spaţiul verde’, a spus Lavinia Chiburţe, manager de proiecte la CeRe.

Ea a mai spus că oamenii sunt nemulţumiţi, pe lângă lipsa copacilor sau a locurilor de joacă, şi de găurile utilitare din gazon care nu sunt acoperite cum trebuie, de construcţiile care micşorează spaţiul verde sau de toaletele insalubre.

‘Vor să determine Primăria Sectorului 6 să modifice acest proiect de remodernizare a parcului, iar aici sunt câteva probleme punctuale: sunt foarte muţi copaci uscaţi, am vrea să îi înlocuiască. Dincolo de faptul că au fost tăiaţi 162 de pomi şi n-au fost plantaţi alţii, aşa cum cere legea, sunt diverse gropi utilitare în gazon, neacoperite, iar copii cad în ele, sunt foarte multe reclamaţii de la părinţi, sunt câteva cerinţe minime’, a menţionat Lavinia Chiburţe.

AGERPRES

mai mult la : http://www.capital.ro/protest-in-capitala-avem-nevoie-de-spatiu-verde-nu-de-hoteluri-restaurante.html

Lasă un răspuns