Agentia nationala de presa Agerpres: Comunicat de presă – Grupul ‘Salvați Parcul Drumul Taberei’

0
46

Grupul ‘Salvați Parcul Drumul Taberei’ organizează un nou marș de protest autorizat de Primăria Capitalei, sâmbătă 4 aprilie 2015, începând cu ora 10:30. Marșul va porni de pe trotuarul din fața Ștrandului Drumul Taberei, va continua pe trotuar în jurul Parcului și se va încheia la ora 12:00 în zona intrării în Parc dinspre Piața Drumul Taberei.

protest-impotriva-primarului-sectorului-6-liberalul-rares-manescu-nu-si-a-respectat-promisiunea-privind-parcul-drumul-taberei-video-139465

Marșul este unul apolitic și se va desfășura în mod pașnic și civilizat. În conformitate cu dispozițiile art. 2, 13, 14 și 26 din Legea nr. 60/ 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, organizatorii marșului le solicită persoanelor cu interese sau implicări politice să nu participe la marș, întrucât prezența lor este de natură a-i irita pe participanți și de a aduce atingere normalei desfășurări a marșului.

Solicitările Grupului ‘Salvați Parcul Drumul Taberei’ către Primăria Sectorului 6 includ următoarele:

Redeschiderea Parcului Drumul Taberei cel târziu la data de 10 aprilie 2015.

Încetarea imediată a construcției spațiilor expoziționale amplasate pe latura nordică a Parcului și demolarea lor, întrucât au fost construite cu încălcarea legislației privind spațiile verzi.

Plantarea de arbori pe terenul ocupat în prezent de spațiile expoziționale susmenționate, precum și în alte zone ale Parcului, în vederea compensării celor 162 de arbori defrișați abuziv.

Îndepărtarea rocilor amplasate pe marginea lacului din Parc și refacerea spațiului verde distrus prin amplasarea lor. Dotarea parcului cu mai multe bănci și locuri de joacă pentru copii, precum și desființarea gardului din beton și metal care înconjoară Parcul.

Punerea la dispoziție a întregii documentații privind reamenajarea Parcului, în conformitate cu dispozițiile legislației privind liberul acces la informațiile de interes public.

sursa :

Comunicat de presă – Grupul ‘Salvați Parcul Drumul Taberei’

Lasă un răspuns