AFI Europe a plătit 23 mil. euro pentru un teren lângă mallul din Cotroceni. Cine este vânzătorul

0
230

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian AFI Europe Romania a ajuns la un acord cu Siminel Andrei, administratorul fondului de investiţii Broadhurst Investments, pentru achiziţia restului de 4,3 hectare de teren ce a aparţinut Uzinei de Maşini Electrice Bucureşti (UMEB), pe care s-a construit mallul AFI Palace Cotroceni.

După ce a plătit 78,8 mil. euro în urmă cu un deceniu, AFI Europe a mai scos 23 de mil. euro din buget pentru terenul rămas din fosta uzină, pentru că are nevoie să extindă centrul comercial care funcţionează aici din anul 2009. Siminel Andrei a început să promoveze la vânzare lotul de 4,3 hectare încă din 2013, la un preţ iniţial de 36 mil. euro, scăzut destul de repede la 22,5 mil. euro. Abia acum a reuşit să încheie tranzacţia cu cel mai evident cumpărător: AFI Europe.

„Achiziţia ne va permite să ne dezvoltăm proiectele din Bucureşti, parte din demersurile noastre de a ne extinde operaţiunile pe piaţa de clădiri de birouri, de retail şi rezidenţială. Primul pas post-achiziţie va consta în identificarea celei mai bune utilizări a terenului, pe care putem construi până la 100.000 mp”, a declarat Doron Klein, noul CEO al AFI Europe Romania.

http://www.capital.ro/afi-europe-a-platit-23-mil-euro-pentru-un-teren-langa-mall.html

Lasă un răspuns