ActiveNews : „Închiriez Dacia 1300 numai pentru lume selectă” sau „Dorim să ne căsătorim dar mama soacră nu mă vrea pentru ca sînt săracă. Cine mă ajută?”. România reală de-acum 25 de ani, văzută prin anunțurile de mică publicitate

0
192
În 1991, România pășise deja, de aproape doi ani, într-o lume nouă. Perioada post-comunistă, mai cu seamă primii ani de după căderea regimului Ceaușescu, a însemnat pentru mulți o adevărată era a libertății totale.
Românul intrase în frenezia cumpărăturilor, a înființării partidelor politice, a demonstrațiilor și a marșurilor de tot felul, etc. Așa cum era de așteptat, această instabilitate a dus la tulburări sociale, care au culminat cu sângeroasele mineriade.
Acum 25 ani, românii aveau doar două posturi de televiziune, Programul 1 și Programul 2 ale TVR și în consecință, petreceau mult mai puțin timp în fața televizorului. Programul 1 începea la ora 10:00 dimineața, iar TVR 2 de azi începea emisia la ora 16:05!
Românii se puteau uita, printre altele, la „Telecinemateca”, la Teatru TV, la desenele animate „Pif și Hercule”, dar și la longeviva „Emisiune în limba maghiară”.
Cursul mediu al unui dolar american în 1991 era de 76,39 de lei, dar nici mărcile germane nu erau de lepădat.
piata Sudului 1991
O frescă a realității românești din 1991 ne oferă, însă, și anunțurile la mica publicitate. Acum 25 de ani, pe 4 iunie, apărea primul număr al „Anunțului telefonic”. Cu ajutorul și sprijinul redacției Anunțului Telefonic, vă punem la dispoziție primul număr al acestei publicații. Spicuim câteva anunțuri ale vremii, păstrând ortografia autorilor ( nu am postat numerele de telefon sau adresele):
„Domnișoară laborantă, 21 de ani, brunetă, situație materială bună, doresc să cunosc ofițer. Numai pentru căsătorie”.

mai mult la :  http://www.activenews.ro/stiri-voie-buna/Inchiriez-Dacia-1300-numai-pentru-lume-selecta-sau-Dorim-sa-ne-casatorim-dar-mama-soacra-nu-ma-vrea-pentru-ca-sint-saraca.-Cine-ma-ajuta-.-Romania-reala-de-acum-25-de-ani-vazuta-prin-anunturile-de-mica-publicitate-134031

 

Lasă un răspuns