Acțiunea de prindere a lui Roberto Ababei șef al polițiștilor, a început la un restaurant din Drumul Taberei. Unul dintre patroni a fost cândva șef la Garda Financiară

0
78

Din actul de acuzare al procurorului de caz reiese că întâmplarea a avut ca punct de plecare un control al echipei de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din cadrul Poliției Capitalei la un restaurant din Drumul Taberei. Unul dintre patroni fusese, cândva, șef la Garda Financiară, și din acea perioadă se cunoștea cu Roberto Ababei, polițist de Economic. După descinderea din 12.07.2015 și ridicarea unei agende care demonstra că în acel local se ținea contabilitate dublă, patronul l-a sunat pe „amicul de la Capitală”. S-au întâlnit, și-au povestit, iar patronul s-a arătat dispus să plătească serviciul de mușamalizare. I-a scris pe telefon comisarului suma de 10.000 de euro.

Ababei a încercat totul ca să rezolve: a discutat de la nivelul său de director adjunct cu toți subordonații implicați, ba chiar și cu celălalt director adjunct, care răspundea direct de SICE. Le-a spus că vrea să-și ajute „prietenul de la Garda Financiară”. Niciunul n-a vrut să intre în hora infracțională și să restituie agenda penală, proba numărul 1 în dosar. A intrat, însă, pe fir DIPI. Ababei nu se dezvățase să-și exercite inflența și potlogăriile prin telefon.

roberto-ababei-692x360

Cu agenții pe urmele lui, două zile mai târziu, pe 14.07, Roberto Ababei a luat cei 10.000 de euro chiar în biroul său de la Poliție, spunându-le patronilor restaurantului că îi va „unge” pe cei din echipa de anchetă. I-a cheltuit singur. Dar a continuat să-și preseze polițiștii, ba chiar să se milogească de unii să-l ajute, după cum reiese din interceptările anchetatorilor și din declarațile martorilor. După doar șase zile de la luarea mitei, procurorul DNA deschidea dosarul de urmărire penală împotriva comisarului-șef Roberto Ababei. Apoi, timp de trei luni, o întreagă echipă de la DIPI l-a filat pas cu pas și a strâns probele nelegiuirii lui. Din lăcomie, comisarul l-a mai tapat pe „prietenul de la Garda Financiară” de încă 3.000 de euro, fiindcă era ziua fiicelor, dar și de produse alimentare, cărate cu cutiile acasă de angajații restaurantului. Un găinar ignorant!

http://www.evz.ro/comisarul-gainar-din-fruntea-politiei-capitalei-i-a-ignorat-complet-pe-colegii-de-la-doi-si-un-sfert.html

Lasă un răspuns