100.000 euro pe zi ne costă stagnarea lucrărilor la Magistrala 5 de metrou

0
205


Statul român pierde zilnic 100.000 euro, bani care se duc pe lucrări de conservare şi întreţinere a utilajelor pe șantierul metroului de Drumul Taberei, mai exact pentru cele două freze. Pierderile imense sunt produse din cauza faptului că utilajele care trebuiau să sape galeriile stau de pomană în subteran.
Lucrările la metroul Drumul Taberei ar fi trebuit să dureze 3 ani, dar termenul este deja depasit cu 8 luni, anunţă stirileprotv.ro. Potrivit aceleiaşi surse, desi oficialii au obtinut fonduri europene pentru constructia metroului, Guvernul trebuie sa dea mai intai bani de la buget si dupa aceea ii recupereaza de la Bruxelles. Potrivit specialistilor din domeniu, banii sunt platiti doar daca se respecta termene asumate. Cum termenele nu sunt respectate la nivel local, există riscul ca statul să piardă şi banii de la Uniunea Europeană.

In prezent se lucreaza doar la statiile de metrou din Drumul Taberei (VEZI AICI STADIUL LUCRĂRILOR), insa principala activitate nu a inceput inca. Frezele uriase care urmeaza sa sape galeriile stau pline de praf in subteran, iar pe santierul metroului din Drumul Taberei se lucreaza într-un ritm foarte lent. Iar pentru ca banii de la guvern nu au fost platiti inca, nici cartitele care urmeaza sa sape galeriile in subteran nu si-au inceput activitatea. Astfel, pentru lucrari de conservare si intretinere România plăteşte zilnic 100.000 de euro. Din totalul de aproximativ 3,5 milioane euro, bani pe care trebuie să-i plătească lunar statul pentru conservarea lucrărilor, cele mai mari sume se duc pe intretinerea utilajelor, in special a aparatelor de forat in subteran.

100.000 euro pe zi ne costă stagnarea lucrărilor la Magistrala 5 de

Lasă un răspuns